Πανήγυρη της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Πορταϊτίσσας

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΙΚΟΝΑΣ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΤΩΝ ΙΒΗΡΩΝ ΣΤΗΝ
ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Πανήγυρη της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Πορταϊτίσσης των Ιβήρων που θα λάβει χώρα στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 10/5, 7μ.μ. Μέγας Εσπερινός
Κυριακή 11/5, 7:15π.μ. Όρθρος και Θ. Λειτουργία
7μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση στην Παναγία Πορταΐτισσα

Από το 2008 με την ευλογία του Επισκόπου μας και τη άδεια και ευλογία της Ι. Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, έγινε η ενθρόνιση και η καθιέρωση ως εφεστίου εικόνας της Ενορίας μας, αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας Πορταϊτίσσης των Ιβήρων, το οποίο αγιογράφησε ο ιερομόναχος Λουκάς της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους. Το ασημένιο, σκαλιστό πουκάμισο της εικόνας φιλοτέχνησε ο Γιαννιώτης ασημοχόος κ. Κωνσταντίνος Κύρκος, στην πόλη των Αθηνών και το περίτεχνο, ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι φιλοτεχνήθηκε στο εργαστήριο του Αιμίλιου Οικονομίδη και των υιών, στη Θεσσαλονίκη. Η ενθρόνιση έγινε από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Βαρνάβα και τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Ιβήρων κ. Ναθαναήλ τον Μάιο του 2008. Από το 2009, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, η Παναγία Πορταΐτισσα είναι η Προστάτιδα του Δήμου μας και τιμάται, επίσημα, κάθε χρόνο την Κυριακή του Παραλύτου (τρίτη Κυριακή από το Πάσχα) σε ανάμνηση της ενθρονίσεώς της στο Ναό μας.

image

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.