Πανσέληνος Ιουλίου 2023: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Πανσέληνος Ιουλίου 2023:
Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Την Πανσέληνος Ιουλίου 2023, ή αλλιώς το «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα είναι ορατή το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου. Tο φεγγάρι θα φαίνεται γεμάτο για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Η πανσέληνος του Ιουλίου είναι η τρίτη από τις τέσσερις της θερινής περιόδου του 2023 – με την τέταρτη και τελευταία να είναι τον Αύγουστο.

Το φαινόμενο, που διαθέτει και άλλες ονομασίες, θα δώσεις μαγευτικές εικόνες στον νυχτερινό ουρανό, κάνοντας τις καλοκαιρινές βόλτες ακόμα πιο ειδυλλιακές.

Πανσέληνος Ιουλίου 2023 – Γιατί ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Η Πανσέληνος Ιουλίου 2023 ονομάζεται «Φεγγάρι του Ελαφιού», επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους ανάπτυξης. Τα ελάφια ρίχνουν και αναγεννούν τα κέρατά τους κάθε χρόνο, δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό σύνολο όσο περνούν τα χρόνια.

Μάλιστα, το ολόγιομο φεγγάρι θα φαίνεται γεμάτο στον ουρανό για περίπου τρεις ημέρες.

Η πανσέληνος Ιουλίου είναι ένα από τέσσερα υπερφεγγάρια του 2023 και με το ανθρώπινο μάτι θα φαίνεται μεγαλύτερη -και θα είναι κατά 7%- και φωτεινότερη.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.