Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα για το λατομείο στο Μεσαίο

Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου σας καλεί την Κυριακή 17-2-19 στις 10:30 π.μ., μετά από την απόφαση που ελήφθη κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης 17 Συλλόγων του δήμου μας, στο Πολιτιστικό κέντρο Δ.Δ. Μεσαίου όπου θα συγκεντρωθούμε για να διαμαρτυρηθούμε, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την λειτουργία νέου λατομείου στο κέντρο του ορεινού όγκου Ωραιοκάστρου, με σκοπό να αποτρέψουμε την δυσμενή αυτή εξέλιξη. Στο χώρο θα γίνει ενημέρωση για το πρόβλημα που έχει προκύψει. Η παρουσία όλων μας καθώς και όλων των συμπολιτών μας κρίνεται απαραίτητη λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα χρονικά περιθώρια για αντίδραση ασφυκτικά. Για όσους θέλουν, προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. έξω από το Κονταξοπούλειο.

Ακολουθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης.
ΨΗΦΙΣΜΑ

Αρ.Πρωτοκ. 21

17 εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Ωραιοκάστρου συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη,13 Φεβρουαρίου 2019, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου

για να εκφράσουμε την αγωνία των Μελών μας σε ό,τι αφορά

στην νέα λατομική δράση ανάμεσα σε Καλλιθέα και Μυγδονία.

Η νέα αυτή αδειοδότηση και μάλιστα σε χώρο που δεν είχε πληγωθεί παλαιότερα από εξορύξεις, μας βρίσκει όλους αντίθετους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε τον τόπο μας.

Οι διαχρονικές παραλείψεις της Διοίκησης του Δήμου και της Περιφέρειας δεν θα καταδικάσουν το μέλλον της περιοχής μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει ΆΜΕΣΑ κάθε νόμιμη ενέργεια από τους υπεύθυνους Φορείς – Δήμο, Περιφέρεια – για την αναστολή της Απόφασης λειτουργίας του νέου λατομείου αλλά και για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως λατομική ζώνη.

* ΟΧΙ άλλα λατομεία στο Δήμο μας.

* ΟΧΙ στη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής μας.

* ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ αξιοποίηση του ορεινού όγκου ως πνεύμονα πρασίνου για τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

* ΑΝΑΠΛΑΣΗ στα παλιά λατομεία, ανάδειξη των ιστορικών σημείων Μαχών του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου , χάραξη Ιστορικών Διαδρομών και απόδοση στην κοινωνία του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής.

Αποφασίζουμε :

1. Να είμαστε παρόντες στο Έκτακτο Δ.Σ. στο Μεσαίο, την Κυριακή 17/2/2019.

2. Να επιδοθεί το Ψήφισμα στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

3. Να διαβαστεί το Ψήφισμα στο Δ.Σ. στο Μεσαίο.

4. Να αποσταλεί το Ψήφισμα στην Περιφέρεια Κ.Μ. στην Αποκεντρωμένη και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

5. Να υλοποιήσουμε πρόταση του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του Προγράμματος “Περπατώ και γνωρίζω” και να καλέσουμε τα Μέλη μας, την Κυριακή 24/2/2019, να περπατήσουμε στην επίμαχη περιοχή γνωρίζοντας από κοντά ποιόν τόπο αποφασίζουμε να υπερασπιστούμε.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.