Παράταση για τα Δημοτικά Κοιμητήρια με το νομοσχέδιο του Υπ.Περιβάλλοντος

Παράταση για τα Δημοτικά Κοιμητήρια με το νομοσχέδιο του Υπ.Περιβάλλοντος

Τη λειτουργία Δημοτικών Κοιμητηρίων αφορά το άρθρο 130 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που κατατέθηκε στη Βουλή την 25η Νοεμβρίου.

Με αυτό, παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 η προθεσμία που προβλέπεται στο β’ εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 11 του ν.4237/2014, όπως είχε παραταθεί με την παρ.1 του άρθρου 137 του ν.4495/2017, σχετικά με τη λειτουργία Δημοτικών Νεκροταφίων σε χώρους που ήδη χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό εντός προστατευομένων από ειδικές διατάξεις περιοχών.

Προς πληρέστερη κατανόηση, διευκρινίζουμε ότι στο αρ.11 του ν.4237/2014 οριζόταν ότι επιτρέπεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας, κατά παρέκκλιση από κάθε άλλη διάταξη, η λειτουργία Δημοτικών Νεκροταφείων σε χώρους που ήδη χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτόν εντός προστατευόμενων από ειδικές διατάξεις περιοχών.  Ο οικείος Δήμος υποχρεούται να εκπονήσει και να υποβάλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος πλήρη τοπογραφική, γεωλογική και υδροτεχνική μελέτη καταλληλότητας και επάρκειας χώρου και μέσων εντός προθεσμίας 1 έτους από τη δημοσίευση του εν λόγω νόμου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, αναστέλλεται με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος η λειτουργία του Κοιμητηρίου, μέχρις υποβολής των μελετών αυτών και εντός οριζομένης προθεσμίας μετά την παρέλευση της οποίας παύει οριστικώς αυτή.

Στο αρ.137 του ν.4495/2017, ορίστηκε ότι η ανωτέρω προθεσμία (του β’ εδαφίου δηλαδή) λήγει στις 3 Φεβρουαρίου 2019.

Τώρα λοιπόν, η προθεσμία παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το Νομοσχέδιο, όπως τελικώς κατατέθηκε στη Βουλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

airetos.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.