Παράταση 5 ημερών για τα τέλη κυκλοφορίας από το υπουργείο Οικονομικών

Παράταση πέντε ημερών (ως τις 5 Ιανουαρίου) έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και της παράδοσης πινακίδων για να τεθούν σε εκούσια ακινησία τα αυτοκίνητα.

Η προθεσμία για την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έληγε στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά στα γκισέ (τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ.) οι πληρωμές γίνονταν κανονικά έως και σήμερα, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου (με προμήθεια έως 2 ευρώ).

Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι και το Δημόσιο προβλέπει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση που ο υπόχρεος δεν καταβάλει το ποσό (με βάση την Ταυτότητα Οφειλής από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ), θα υποχρεωθεί να πληρώσει διπλάσιο ποσό των αναλογούντων τελών.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία, επίσης ως τις 5 Ιανουαρίου. Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους τα εξής δικαιολογητικά:

– Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

– Πινακίδες.

– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

– Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

 

 

Ποιοι άλλοι φόροι πρέπει να πληρωθούν

Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, οι φορολογούμενοι πρέπει μέχρι και τέλος του έτους να τακτοποιήσουν μια σειρά από φορολογικές υποχρεώσεις, οι οποίες επίσης μπορούσαν να πληρωθούν ως και την παρασκευή στα γκισέ. Αναλυτικότερα, οι φόροι που πρέπει να πληρωθούν είναι: 
· ΕΝΦΙΑ: Έως και σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πληρωθεί η 4η και προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ. Εκπρόθεσμη πληρωμή του φόρου επιφέρει μηνιαία προσαύξηση 0,73%, μη πληρωμή της οφειλής βάζει τους φορολογούμενους στο κάδρο των κατασχέσεων.

  • Φόρος εισοδήματος: Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ.
  • ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικό σύστημα θα πρέπει στο τέλος του μήνα να καταβάλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.
  • Δόσεις ρυθμισμένων οφειλών: Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, αδυνατώντας να πληρώσουν τους φόρους τους εντός των προθεσμιών βάζουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή ακόμα πιο απλά στην πιστωτική τους κάρτα. Μην ξεχάσετε τη δόση του Δεκέμβρη και ακόμα περισσότερο μην ξεχάσετε τη δόση του Γενάρη. Από το 2018 μια ημέρα καθυστέρησης στην εξόφληση της δόσης ρυθμισμένης οφειλής, οδηγεί σε απώλεια της ρύθμισης.
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.