Παραδομένο στις φλόγες πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Ένας τραυματίας, βίντεο

Παραδομένο στις φλόγες πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας – Ένας τραυματίας, βίντεο

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/2 στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, με σημαία Ιταλίας, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Πρίντεζι και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας. Το πλοίο εκκενώθηκε από τους 237 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμά του μετά από αίτημα του πλοιάρχου και επιβιβάστηκαν σε λέμβους. Το πλοίο καίγεται ολοσχερώς ενώ στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά υπήρχαν περίπου 160 φορτηγά. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρία Πανταζή, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας τον οποίο παρέλαβε.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των λιμενικών αρχών καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του Λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής και σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Η διαδικασία διάσωσης και καταμέτρησης τους ολοκληρώνεται και θα μεταφερθούν κατά πάσα πιθανότητα στην Κέρκυρα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, σημειώνοντας ότι δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής κάτι ανησυχητικό όσον αφορά την κατάσταση υγείας επιβατών και πληρώματος. Ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι οι καλές καιρικές συνθήκες που υπάρχουν στην περιοχή βοήθησαν στην έγκαιρη επέμβαση των Λιμενικών αρχών. Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, υπογράμμισε ο κ. Κατσαφάδος.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Κέρκυρας Μαρία Πανταζή η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη και η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών είναι μεγάλη. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, αντιρρυπαντικό σκάφος από την Πάτρα για τους ευνόητους λόγους, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας και ξεκινάνε το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.