Παραδόθηκε το 1ο πλωτό ασθενοφόρο στο Λ/Σ της Σκιάθου

Παραδόθηκε το 1ο πλωτό ασθενοφόρο στο Λ/Σ της Σκιάθου

Το πλωτό ασθενοφόρο ήταν μια πάγια και διαρκής διεκδίκηση των κατοίκων, των τοπικών κοινωνιών των νησιών, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, του πολιτικού προσωπικού των Σποράδων

Η τελετή παράδοσης έγινε στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για πρώτο από τα τέσσερα αντίστοιχα σκάφη που θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και θα καλύψουν τις ανάγκες τις νησιωτικής Ελλάδας, ενώ μέσα στο νέο χρόνο θα ετοιμαστούν άλλα 10 σκάφη που θα τεθούν στις υπηρεσίες των πολιτών απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με τα νέα σκάφη, δημιουργούν προϋποθέσεις παροχής υψηλών προδιαγραφών.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, στην ομιλία του παρουσίασε αναλυτικά το φιλόδοξο πρόγραμμα αναβάθμισης των επιχειρησιακών μέσων του σώματος, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται τα δυο τελευταία χρόνια.

Ο Αντινάυαρχος  Κλιάρης, εμφανώς συγκινημένος μια και επέστρεψε 7 χρόνια μετά στην Σκιάθο, όταν υπηρετούσε ως διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, υπογράμμισε ότι τον περασμένο χρόνο παρέλαβαν τα 3 πρώτο σκάφη με υγειονομικό εξοπλισμό και η χρήση τους κατέδειξε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης του στόλου μας με τέτοιου είδους σκάφη, που κρίνονται πλέον απαραίτητα, ειδικότερα σε συνθήκες πανδημίας.

Ο Αντιναύαρχος Κλιάρης, υπογράμμισε επίσης ότι τα πέντε σκάφη που διατίθενται στις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Αίγινας, Σαμοθράκης, Κέρκυρας και Ιθάκης θα εξυπηρετούν τις αυξημένες – λόγω απόστασης από νοσοκομειακές δομές πλήρους υγειονομικής κάλυψης- ανάγκες ασθενών και τραυματιών που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας μας.

veteranos.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.