Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Παραλύει» η Ελλάδα σήμερα.Ποιοι απεργούν

«Παραλύει» η Ελλάδα σήμερα.Ποιοι απεργούν

«Παραλύει» η Ελλάδα την Τετάρτη. Ποιοι απεργούν

Στον χορό των κινητοποιήσεων θα κινηθεί η χώρα καθώς Τετάρτη και Πέμπτη έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, για συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, την Τετάρτη 30 Μαΐου και στο συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00, απηύθυνε η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Απεργία στις συγκοινωνίες

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κλιμακωθούν ως εξής:

Την Τετάρτη 30 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως και τις 13.00, δεν θα εκτελεστεί κανένα αεροπορικό δρομολόγιο από και προς τα αεροδρόμια όλης της χώρας, λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν προκηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ θα κινηθούν μόνο στο διάστημα από 9:00 π.μ. – 21:00. Στην απεργία θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι και στις γραμμές Express του αεροδρομίου.

Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7.30 π.μ και από τις 21.00 έως τη λήξη βάρδιας, προχωρούν και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Ηλεκτρικό, προς το παρόν δεν έχουν ανακοινώσει οτιδήποτε σε σχέση με τη συμμετοχή τους ή όχι στην 24ωρη απεργία.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και την Πέμπτη 31 Μαϊου 2018. Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, διεκδικώντας την επίλυση χρόνιων κλαδικών αιτημάτων τους.

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία.

Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Δεμένα τα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 30 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: «Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη και ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και των Δανειστών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές. Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της Χώρας και βροντοφωνάζει: Φτάνει πια. Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τα κεκτημένα του κλάδου.

Καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια. Η συμμετοχή όλων μας στην νέα απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε».

Με προσωπικό ασφαλείας οι δημόσιες δομές Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τη Τετάρτη οι δημόσιες δομές Υγείας λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί τα μέλη της σε προσυγκέντρωση στις 10:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί ένταξη των μελών της στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ανάκτηση όλων των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι λόγω των μνημονίων.

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία καλεί τα μέλη της και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) διεκδικώντας:

– Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας.

– Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας (πενθήμερο 6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα).

– Κατάργηση του νομοθετήματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.

– Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών.

– Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός, κανείς συμβασιούχος.

– Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

– Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καλώντας στην προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Μεταξύ των αιτημάτων του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είναι:

– Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό.

– Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

– Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά.

– Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία.

– Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

– Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.

Την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλώντας τους γιατρούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να διεκδικήσουν:

– Αύξηση των μισθών
– Προσλήψεις προσωπικού
– Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας
– Κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό
– Δίκαιο φορολογικό σύστημα

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) συμμετέχει και αυτή με τη σειρά της στην πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία καλώντας όλους τους οδοντιάτρους της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά διεκδικώντας:

– Προσλήψεις οδοντιάτρων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
– Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και στους ελευθεροεπαγγελματίες οδοντιάτρους
– Δίκαιο φοροασφαλιστικό σύστημα.
– Ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του Δημοσίου Συστήματος Υγείας.

24ωρη απεργία και στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Απεργούν και οι καθηγητές

Να απεργήσει εν μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων των Λυκείων, αποφάσισε η ΟΛΜΕ.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Τα αιτήματα της ΟΛΜΕ αφορούν, όπως λένε τα μέλη της, «σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, το αίτημα για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, τον υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά και την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές λειτουργίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Απεργίαin.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα