Παραολυμπιακοί Αγώνες: Πέμπτο μετάλλιο για την Ελλάδα – Δηλώσεις Τσαπατάκης

ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Ο ΤΣΑΠΑΤΑΚΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΑ 100μ ΠΡΟΣΘΙΟ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο για τη χώρα μας. Ο Έλληνας Παραολυμπινίκης στα 1οο μέτρα πρόσθιο SB4 κατέλαβε τη τρίτη θέση με χρόνο 1:40.20 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Τσαπατάκης λίγο έλειψε να κερδίσει το ασημένιο αλλά μια… χεριά έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι μετά δυο τέταρτες θέσεις ήρθε το χάλκινο μετάλλιο.
“Κοιτάξτε να δείτε όποια θέση και αν έπαιρνα θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε σε αυτούς που θέλουν να αρχίσουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός έχει σκοπό να ενώνει, να δίνει νίκες μέσα από την ζωή. Πρέπει να τους υπενθυμίσουμε για να έρχονται τα παιδιά και να μην απογοητεύονται, να πιστεύουν ότι πρέπει να βγούνε νικητές, πρέπει να βγούνε πρώτοι για να πανηγυρίσουν. Εγώ πανηγύριζα όταν έβγαινα και τέταρτος. Για αυτό τον τελευταίο καιρό άλλαξα την νοοτροπία του μεταλλίου. Το ίδιο θα χαιρόμουνα αν έβγαινα πρώτος, το ίδιο θα χαιρόμουνα και αν έβγαινα τέταρτος.” δήλωσε ο Αντώνης Τσαπατάκης.
Στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 ο Αντώνης Τσαπατάκης προκρίθηκε έχοντας πετύχει την τρίτη καλύτερη επίδοση των προκριματικών και συγκεκριμένα 1:42.36.
Εκτός τελικού έμεινε ο Κωνσταντίνος Καραούζας, με την 12η επίδοση των προκριματικών (2:04.19).
ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΣΕΖΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ
Την 5η θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F53 κατέλαβε ο Σεζόν Φερνάντες.
Η καλύτερη βολή του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη του Ρίο, μετρήθηκε 7 μέτρα 63 εκατοστά που αποτελεί εφετινό προσωπικό ρεκόρ.
ΕΚΤΗ Η ΜΑΝΤΟΥΔΗ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ ΜΕ ….ΔΙΠΛΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ
Με διπλό πανελλήνιο ρεκόρ, η Ζωή Μαντούδη κατέλαβε την 6η θέση στη σφαιροβολία F20. Η καλύτερη βολή της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν 13 μέτρα 47 εκατοστά
ΕΒΔΟΜΟΣ Ο ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑ 200μ
Την έβδομη θέση κατέλαβε ο Αριστείδης Μακροδημήτρης στα 200 μέτρα ελεύθερο S2. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε έβδομος με χρόνο 4:44.53.
Στον τελικό ο Αριστείδης Μακροδημήτρης προκρίθηκε (S2) με τον 7ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών (4:47.22). . Ο Έλληνας κολυμβητής στη δεύτερη προκριματική σειρά τερμάτισε 3ος με χρόνο 4.47.22 και με τον έβδομο καλύτερο χρόνο στο σύνολο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.
Η ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΗΡΘΕ 7η ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ -70 ΚΙΛΩΝ
Η Θεοδώρα Πασχαλίδου κατετάγη 7η στην κατηγορία – 70 κιλά στο τζούντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Στον αγώνα για τον β` γύρο των ρεπεσάζ, ηττήθηκε από τη Λένια Φαμπιόλα Ρουβαλκάμπα Αλβάρεζ (Μεξικό).
ΝΙΚΗΣΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ, ΕΧΑΣΕ Η ΝΤΕΝΤΑ
Το 2×2 στον 1ο όμιλο του μικτού ατομικού BC3 στο μπότσια έκανε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης. Με sport assistant την Κατερίνα Πατρώνη, ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς αγώνες, επικράτησε 9-0 της Άνα Κόστα από την Πορτογαλία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση για τα προημιτελικά.
Την ήττα με 8-2 από τον Ρώσο Λεγκοστάεφ γνώρισε η Άννα Ντέντα (sport assistanta η Χριστίνα Ντέντα), στην 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου για το μικτό ατομικό BC3 στο μπότσια.
Αύριο (30/8) η «χρυσή» Παραολυμπιονίκης του Ρίο στα ζευγάρια BC3, θ` αντιμετωπίσει τον Γάλλο Σαμίρ Φαν Ντερ Μπέκεν. Ο τελευταίος, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, ηττήθηκε με 5-0 από τον Τσέχο Άνταμ Πέσκα.
ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΦΕΤΙΝΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΣΕΙΤΗΣ, ΕΜΕΙΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΌ
Το πρόβλημα που αντιμετώπισε αμέσως μετά την εκκίνηση, όταν λίγο έλειψε να χάσει την ισορροπία του, στέρησε από τον Μιχάλη Σείτη τη δυνατότητα να προκριθεί στον τελικό των 100μ. T64.
Ο Ροδίτης πρωταθλητής, παρά την ατυχία, κατάφερε να κάνει προσωπικό εφετινό ρεκόρ με 11.66, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
Η επίδοση του Σείτη ήταν η 13η των προκριματικών

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.