Παρουσίαση τριμήνων εργασιών απο την τεχνική υπηρεσία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο, 31/08/2014
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ 26-05-2014 ΕΩΣ 31-08-2014

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι από τις 26 Μαΐου 2014 έως και τις 31 Αυγούστου 2014 εκτελέστηκαν οι ακόλουθες εργασίες- ενέργειες:
– Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με την Ε.Υ.Α.Θ. και ξεκίνησε ήδη η κατασκευή των αγωγών συνολικού μήκους 10 χλμ για την σύνδεση των περιοχών Παλαιοκάστρου, Ωραιοκάστρου- Ο.Α.Ε.Δ., Γαλήνης και Αγ. Γεωργίου-Ξύλινη Εκκλησία με το δίκτυο αποχέτευσης.
– Ολοκληρώθηκαν και σύντομα παραλαμβάνονται οι μελέτες για την επέκταση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου και την λειτουργία του ως κλειστό κολυμβητήριο αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων.
– Δρομολογήθηκε η κτιριακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου στο Κονταξοπούλειο.
– Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες των υποέργων της ανάπλασης για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου καθώς και ποδηλάτων για την λειτουργία δύο τερματικών σταθμών ποδηλάτων.
– Ολοκληρώθηκαν τα έργα του αγωγού ομβρίων στην οδό Θεσ/νίκης, ο δρόμος ασφαλτοστρώθηκε εκ νέου και έγινε η διαγράμμισή του.
– Ολοκληρώθηκαν τα έργα επέκτασης και προσθήκης αιθουσών και από την νέα σχολική χρονιά μπορεί να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του Β’ Λυκείου Ωραιοκάστρου.
– Ξεκίνησαν και σύντομα ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας του Γαλλικού στην Ν.Φιλαδέλφεια.
– Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων της αποχέτευσης στο Μελισσοχώρι, στην Νεοχωρούδα και στον Πεντάλοφο.
– Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες με Σ.Α.Σ.Θ., Ο.Α.Σ.Θ. και Σ.Ε.Ο.Α.Σ.Θ. για την λειτουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας και σύνδεση του Κέντρου με την Νεοχωρούδα, το Μελισσοχώρι και τον οικισμό Εγνατία. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα μερικής τροποποίησης της γραμμής 84 για την σύνδεση της Ανθούπολης κατά την επιστροφή του λεωφορείου από Θεσ/νίκη προς Λητή.
Ακόμη, πετύχαμε την μερική τροποποίηση της γραμμής 27 ούτως ώστε ορισμένα λεωφορεία κατά την διάρκεια της ημέρας να διέρχονται από την Συμμαχική Οδό με κατεύθυνση την οδό Θερμαϊκού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του οικισμού Αγ.Γεωργίου, της οδού Ελληνοσερβικής Φιλίας και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της περιοχής.
– Κατασκευάστηκε εκ νέου και μεταφέρθηκε σε ασφαλή θέση- πρότυπο η επικίνδυνη στάση στον Βερόπουλο, σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου κ. Καζάζη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την συναίνεσή του. Επίσης, κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε στέγαστρο στην στάση της οδού Φλωρίνης στο Παλαιόκαστρο.
– Σε συνεργασία με την Περιφέρεια έγινε η διαγράμμιση της Επαρχιακής Οδού Θεσ/νίκης- Ωραιοκάστρου- Μελισσοχωρίου και των διαβάσεων πεζών. Ακολουθεί η βελτίωση της οδοσήμανσης και του φωτισμού στα επικίνδυνα σημεία.
– Έγινε η συντήρηση και ο καθαρισμός, ενόψει της χειμερινής περιόδου, των κεντρικών φρεατίων ομβρίων στην Δ.Ε. Ωραιοκάστρου.
– Ξεκίνησε η σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών οργάνων των παιδικών χαρών του Δήμου.
– Τοποθετήθηκαν νέοι κάδοι απορριμμάτων, όπου ήταν αναγκαίο, σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου.
– Έγινε ο εσωτερικός ελαιοχρωματισμός των αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας, του Νηπιαγωγείου στο Μελισσοχώρι και του 3ου Νηπιαγωγείου στον Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και μερικών αιθουσών στο Β’ Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου.
– Έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου, της οδοσήμανσης, της αγροτικής οδοποιίας, καθώς και των κτηριακών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Αυτά προς ενημέρωσή σας.
Ευχαριστούμε για την συνεργασία που είχαμε,
ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Πολυχρονίδης Ανέστης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Ωραιοκάστρου
Πολυχρονιδης

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.