Παρουσία των ΜΑΤ διαδήλωσαν οι κάτοικοι την άρνησή τους για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας,φωτο-βίντεο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διαδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας μεταναστών στο στρατόπεδο 1090,στα όρια δήμου Δέλτα και Ωραιοκάστρου.
Οι κάτοικοι μετέβησαν στην περιοχή με ειρηνικές διαθέσεις και αυτό πιστοποιείται ότι μερικοί απο αυτούς έφεραν και τα παιδιά τους μαζί.
Όμως η παράταξη σε θέση μάχης των ΜΑΤ,αν και δεν χρησιμοποίησαν βία,προκάλεσε τους κατοίκους και εκδήλωσαν την αντίδρασή τους,έριξαν την περίφραξη και εισέβαλαν στο στρατόπεδο,το οποίο έχει αποχαρακτηριστεί πλέον απο στρατόπεδο και δεν ανήκει στο κράτος αλλά στο δήμο.
Έπειτα απο διαβουλεύσεις κατάφεραν να σταματήσουν τις εργασίες των συνεργείων και να απομακρύνουν τα μηχανήματα και τους εργάτες απο εκεί.
Οι κάτοικοι ζήτησαν απο τους δυο δημάρχους,Γαβότση και ΦΩτόπουλό,στην αυριανή τους συνάντηση με τον υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Μουζάλα και τον υπουργό εθνικής άμυνας της Ελλάδας Καμμένο,να απαιτήσουν την ανάκληση της απόφασης δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας εκεί.
ούτε ένα βήμα πίσω ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς
φώναζαν αγανακτισμένοι οι πολίτες,θέλοντας να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουν και επιφυλάσσονται αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει την απόφασή της.

ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ

IMG_3587
IMG_3527
IMG_3593
IMG_3585

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.