Πειραματικό σχολείο στο Ωραιόκαστρο οραματίζεται η αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου

Πειραματικό σχολείο στο Ωραιόκαστρο οραματίζεται η αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου

Ζούμε στον 21ο αιώνα, στην εποχή  της πληροφορίας και της γνώσης. Ο άνθρωπος καθημερινά βομβαρδίζεται από πλήθος πληροφοριών τις οποίες πρέπει να είναι σε θέση να αξιολογήσει, να ερμηνεύσει, να κρίνει, να δεχτεί  ή να απορρίψει. Το σχολείο θα πρέπει να ετοιμάσει τον κριτικά σκεπτόμενο αυριανό πολίτη ο οποίος θα είναι σε θέση να κρίνει και να κάνει τις σωστές επιλογές. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σχολείο σύγχρονο, ανοιχτό στην κοινωνία. Ένα σχολείο το οποίο σέβεται το παιδί και του προσφέρει τις ευκαιρίες να αναπτύξει τη δημιουργικότητα του. Ένα σχολείο ελκυστικό, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ερευνούν, θα ανακαλύπτουν και θα χτίζουν τη νέα γνώση.

ΙΔΡΥΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δεδομένο οτι μετά απο πολλά χρόνια η  νέα Υπουργός Παιδείας στηρίζει κάθετα και οραματίζεται την δημιουργία καινούργιων πειραματικών σχολείων , θεωρώ οτι είναι η κατάλληλη στιγμή να επιδιώξουμε κάτι αντίστοιχο και στην περιοχή μας.

Περιληπτικά θα αναφέρω οτι η εισαγωγή στα Πειραματικά σχολεία γίνεται με κλήρωση πράγμα που δίνει την δυνατότητα σε ΟΛΑ τα παιδιά να έχουν την ελπίδα να φοιτήσουν σε εκπαιδευτικές μονάδες που έχουν αξιολογηθεί ως προς τα τυπικά προσόντα των εκπαιδευτικών και την επιστημονική τους παρουσία , τη συμμετοχή των σχολείων σε καινοτόμες δραστηριότητες καθώς και δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς, την υλικοτεχνική υποδομή και την εμπειρία στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.

Ουσιαστικά δίνουμε την ευκαιρία σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών να φοιτήσει σε ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών.

 Θα παρακαλούσα να ενημερωθεί τόσο ο πρόεδρος πρωτοβάθμιας όσο και ο πρόεδρος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την συγκεκριμένη πρόταση καθώς η πρόταση μου αφορά την δημιουργία Δημοτικού σχολείου το οποίο θα συνδέεται με Γυμνάσιο και Λύκειο. Επίσης θα παρακαλούσα να βγει πρόσκληση και για τους δυο, για το επόμενο Τοπικό συμβούλιο, δεδομένο οτι τα συμβούλια γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Μαρία Τοψή αντιπρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.