Περίεργες καταστάσεις στον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου

εμπορικος συλλόγοςΣτις   12.5.13 το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κάλεσε τα μέλη του για έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα ΕΚΛΟΓΕΣ,αν και δεν είχε λήξει η θητεία του και δεν είχε παραιτηθεί κανένα μέλος!!!!!!!!

 

 

Στις 11:00 το πρωί λοιπόν το παρόν έδωσαν τρία μέλη και δυο εκπρόσωποι του ΔΣ,η αντιπρόεδρος,η κυρία Ιακωβάκη Μαρία και ένα μέλος,η κυρία Κεντεποζίδου Μάρθα.Ούτε ο πρόεδρος,ούτε ο γραμματέας,ούτε ο ταμείας.

Στο σημείο συνάντησης ήταν,όλος τυχαίος, και ο εκπρόσωπος ενός τοπικού blog στον οποίο τα δυο μέλη του ΔΣ,αγανακτησμένα,κοινωποίησαν απο κοινού την παραίτησή τους την οποία σας καταθέτουμε αυτολεξή:

<<Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες του Δ.Σ. να βρει κοινή συνιστώσα και να δέσει ως ομάδα για όφελος του εμπορικού κόσμου του τόπου μας, δηλώνουμε την παραίτησή μας, καθώς η προσπάθεια δεν απέδωσε εδώ και 1,5 χρόνο. Τόσο η αποχή των μελών από τις συνελεύσεις μας, όσο και η διγνωμία μεταξύ μας είναι ο κατασταλτικός παράγοντας στο να υπάρξει συνέχεια του θεσμού. Πραγματικά είναι μεγάλη η απογοήτευση μας  μιας και οι λόγοι που ασχοληθήκαμε ήταν καθαρά δημιουργικοί. Αντιθέτως καμία κίνηση για προώθηση της αγοράς μας δεν έχει γίνει, αν και υπήρξαν τόσοι προτάσεις, όσο και  οικονομική βοήθεια από το Επιμελητήριο. Η απόλυτη αδιαφορία και η ύποπτη απουσία μελών του Δ.Σ. από τα συμβούλια χωρίς καμία αιτιολογία είναι απαράδεκτη και κατακριτέα. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του λοιπόν, τόσο από το Δ.Σ. όσο και από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, η οποία πραγματικά πιστεύουμε ότι δε στήριξε καμία μας προσπάθεια.

Ιακωβάκη Μαρία – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Κεντεποζίδου Μάρθα  – Μέλος Δ.Σ.>>

 

Την επόμενη ημέρα,στο ίδιο blog,ο πρόεδρος του συλλόγου εκανέ δηλώσεις,τις οποίες πάλι θα σας καταθέσουμε αυτολεξή:

<<Δεν παραιτούμαι και δεν αποχωρώ από τον Εμπορικό Σύλλογο. Παραχωρώ την θέση  μου σε όποιον νομίζει ότι θέλει και ότι μπορεί να κάνει περισσότερα αρκεί να ξέρει ότι αναλαμβάνοντας την θέση αυτή θα πρέπει να καταλάβει ότι ο ένας και μοναδικός στόχος τού θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών τού Δήμου μάς. 

Ο Ε.Σ. δημιουργήθηκε για έναν σκοπό την υπεράσπιση των επιχειρηματιών τού Δήμου μάς. Καταφέραμε να τον φτάσουμε ψηλά να γίνουμε αναγνωρίσιμοι και αποδεκτοί από όλους τούς επίσημους φορείς όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της Ελλάδας. Γίναμε αποδεκτές βοήθειας αλλά και καλής…

συμπεριφοράς από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Ομοσπονδία Β.Ε. τον εκπρόσωπο και Πρόεδρο της ΕΣΕΕ. Δυστυχώς όμως, όπως στα περισσότερα πράγματα έτσι και εδώ υπάρχει ένα, δυστυχώς βρήκαμε τοίχο. Έναν τοίχο μικροπολιτικών σκέψεων και παιχνιδιών πού δυστυχώς όμως και λόγο και της οικονομικής κρίσης είχαν επιπτώσεις στις επιχείρησης μας αλλά και στον ετήσιο τζίρος τούς. Ευτυχώς ή βάσεις αυτού τού Συλλόγου είχαν είδη μπει. 
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους πού πραγματικά βοήθησαν ώστε να λειτουργήσει ο Σύλλογος. 
Τον Πρόεδρο και τούς συνεργάτες τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, 
Τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Β.Ε, 
Τον Πρόεδρο το Δ.Σ. και την γραμματεία τού Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, 
Τούς υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας, πού μαζί κυνηγήσαμε τούς πλανόδιους μικροπωλητές, πού πήγαν να εγκατασταθούν στην τοπική κοινωνία μάς, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις βοηθώντας με οποίο τρόπο μπορούσαν  για την καλή λειτουργία των επιχειρήσεων μάς. 
Όλους τούς Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι πίστεψαν στον θεσμό τού Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίοι θέλανε και προσπάθησαν, με οποίο τρόπο μπορούσαν να βοηθήσουν αλλά δύστυχος και αυτοί εγκλωβισμένοι δεν μπόρεσαν να δώσουν όση βοήθεια ήθελαν στον Σύλλογο μάς αλλά και στους επιχειρηματίες τού Δήμου μάς.
Ευχαριστώ όλους εσάς πού με εμπιστευτήκατε, βοηθήσατε αλλά και καταλάβατε τα προβλήματα πού αντιμετωπίζαμε. 
Υπόσχομαι ότι θα είμαι πάντα κοντά σάς αλλά και κοντά στον θεσμό αυτόν για τον οποίο αγωνιστήκαμε να τον φτάσουμε τόσο ψηλά. 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου είναι πλέον ένας θεσμός αναγνωρισμένος αλλά και με πολλές ευθύνες. 
Σάς Ευχαριστώ.
Γιωργος Νικόπουλος >>
Την Κυριακή 19.5.13 επανέρχεται η έκτακτη γενική συνέλευση,όπως ορίζει το καταστατίκο.
Εν αναμονή λοιπόν για να δώσουν οι υπεύθυνοι τις απαντήσεις προς τα μέλη του συλλόγου,γιατί τα ερωτήματα των τελευταίων είναι πολλά και εύλογα……. Ας ελπίσουμε ότι θα σωθεί ο θεσμός του τόπου!!!
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.