Περίεργο φαινόμενο σε φωτογραφία !!!

Η μέρα ήταν υπέροχη, το μικρό βουνό μας στο Ωραιόκαστρο λουζόταν από τις ακτίνες του ηλίου. Ήταν ώρα για εξόρμηση ! Έτσι πήρα τη φωτογραφική μηχανή μου και όρμισα εκεί όπου δεν υπάρχει μονοπάτι!

Σε μια στάση που έκανα έβγαλα αυτή τη φωτογραφία που μας δείχνει ότι όταν ο ήλιος περνά μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής δημιουργεί περίεργα μυστήρια αρχιτεκτονικά και όμορφα μαγικά σχέδια με χρωματισμούς ή ότι άλλο θέλει να πιστέψει ο καθένας μας με την νοερή και απύθμενη φαντασία του…..

Φωτιάδης Νίκος

159

vendo

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λυπαμαι αλλα τιποτε το περιεργο στη φωτογραφια…
    Δακτυλιοι περιθλασης ειναι..
    Στα τηλεσκοπια ειναι ομοκεντροι κυκλοι και μας βοηθουν να εκτιμησουμε των ποιοτητα των οπτικων…!
    Στους φακους των μηχανων το εσωτερικο διαφραγμα δηλαδη τα πτερυγια του κλεινουν η ανοιγουν και αυξομειωνουν το φως που πηγαινει στην επιφανεια του αισθητηρα…
    Αυτο που βλεπουμε ειναι για την ακριβεια το εσωτερικο περιγραμμα των πτερυγιων..

    • Βιάστηκες να απαντήσεις και λυπάμαι γι αυτό αν διάβαζες το άρθρο γράφω ότι ΄΄ έβγαλα αυτή τη φωτογραφία που μας δείχνει ότι όταν ο ήλιος περνά μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής δημιουργεί περίεργα μυστήρια αρχιτεκτονικά και όμορφα μαγικά σχέδια ΄΄ Δεν το αναλύω επιστημονικά μα δείχνω ότι είναι τεχνική η προσέγγιση το δίνω σίγουρα μια λυρική υπόσταση,τέλος πάντων…. Δεν είμαι επιστήμονας ούτε φωτογράφος με αρέσει να ταξιδεύω όσους διαβάζουν τα άρθρα μου θα μπορούσες να μας το αναλύσεις χωρίς να λυπάσαι πάντως….

  2. “I stand corrected” λένε οι αμερικάνοι..
    Δεν ήθελα μου να χαλάσω την λυρική διάσταση της φωτογραφίας.
    Απλά έχω βρεθεί σε δημοσιεύσεις που η περιγραφή τους δεν είχε αυτή την πρόθεση-υπόσταση και εκεί προέκυψε και το “λυπάμαι”.
    Ούτε εγώ είμαι επιστήμονας απλά δεν σκέφτηκα έτσι την φώτο..
    Μάλλον έχω πολύ καιρό να πιάσω την δική μου φωτογραφική να περιπλανηθώ και να δω τον ήλιο και τα παιχνίδια του με άλλη διάθεση..
    Καλές γιορτές !

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.