Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου: Όχι στην κατάργηση του Λαογραφικού Μουσείου Ωραιοκάστρου

Όχι στην κατάργηση του Λαογραφικού Μουσείου Ωραιοκάστρου
Άμεση επαναλειτουργία του !!!
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε στο τέλος της συνεδρίασης, το θέμα του Λαογραφικού Μουσείου και αποφασίσθηκε να μεταφερθούν τα εκθέματα σε κάποια αποθήκη και να λειτουργήσει στον υπάρχοντα χώρο παιδικός σταθμός. Με απλά λόγια τέλος το Λαογραφικό Μουσείο μέχρι νεωτέρας (μέχρι να βρεθεί άλλος χώρος υποστηρίζουν οι αρμόδιοι).
Φυσικά και είναι απαραίτητο να λειτουργήσει ένας παιδικός σταθμός, αλλά είναι απορίας άξιον αν για να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός έπρεπε να δοθεί ένα τέλος στο Λαογραφικό Μουσείο. Και να υπήρχε κάποιος άλλος πόλος που να έδινε το στίγμα της Ιστορίας του Ωραιοκάστρου: δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα. Η απαξίωσή του ξεκίνησε ήδη από τη διοίκηση Σαραμάντου (κλείσιμο και μετατροπή σε αποθηκευτικό χώρο) και φτάνει στο αποκορύφωμά της τώρα!
Γιατί θίγουμε το πρόβλημα; Μα γιατί εδώ και 4-5 μήνες έχουμε ζητήσει ως Σύλλογος να βοηθήσουμε στην επαναλειτουργία του Μουσείου, προσφέροντας εθελοντική εργασία (κάτι τέτοιο δεν ζητούσε η διοίκηση;) και ακόμη να το ανοίγουμε εθελοντικά για δυο ώρες κάθε Κυριακή (κάποια από τα μέλη μας) για να μπορούν να το επισκέπτονται οι πολίτες του Ωραιοκάστρου. Μάλιστα, στην περίπτωση που θα ήθελαν σχολεία να το επισκεφθούν, θα μπορούσαμε να το ανοίγουμε και καθημερινή μετά από συνεννόηση.
Η παραπάνω πρόταση κατατέθηκε προφορικά από τον Μάρτιο, με email από τις αρχές Απρίλη και εγγράφως στον Δήμο Ωραιοκάστρου με αρ. πρωτοκόλλου 11753 και ημερομηνία 28/5/2015.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις προγραμματίζουμε συλλογή υπογραφών που θα στηρίζει το αίτημά μας και θα κατατεθεί στον Δήμο μέχρι τέλος Ιουνίου.
Η πρόταση του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου
Ωραιοκάστρου εξακολουθεί να ισχύει και περιμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσει το θέμα. Το Μουσείο, κατά την γνώμη μας είναι απαραίτητο να επαναλειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και όταν βρεθεί άλλος, κατάλληλος χώρος ας μεταφερθεί.
Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου
20/6/2015

Μπορείτε να ψηφίσετε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
http://www.ipetitions.com/petition/perioraio
Πολιτιστικός περιβαλλοντικός

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.