«Περιηγηθείτε» στο ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης

«Περιηγηθείτε» στο ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης

Με ένα κλικ στο www.magemenipili.gr ‘’ανοίγει’’ η «Μαγεμένη Πύλη» του Δήμου Παύλου Μελά, το ψηφιακό χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης, που είναι στον ‘’αέρα’’ του διαδικτύου, από την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Τα ξωτικά και ο Άγιος Βασίλης, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, των 11 Παιδικών Σταθμών, της Δομής «Παιδική Ομπρέλα», των καλλιτεχνικών ομάδων, του Τμήματος Ρομποτικής της ΙΡΙΣ και του Οργανισμού   «Το Χαμόγελο του παιδιού» εργάστηκαν πυρετωδώς και πλέον, τα πάντα είναι έτοιμα για να σας υποδεχτούν στο ονειρεμένο εορταστικό διαδραστικό περιβάλλον του Δήμου Παύλου Μελά.

Πάνω από 250 δρώμενα μέχρι και την πρωτοχρονιά, Άγιος Βασίλης και κάλαντα,  παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες, μουσική και τραγούδια, χοροθεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, γλυκά και μαγειρικές, δημιουργικές δραστηριότητες και απασχόληση, παιχνίδια και κατασκευές, ρομποτική,  24ωρη μουσική από τον dj των Χριστουγέννων, γράμματα και μηνύματα στον Άι Βασίλη, πολλά δώρα και εκπλήξεις.

Μαζί μας η αγαπημένη παραμυθοαφηγήτρια Κάρμεν Ρουγγέρη, οι συνεργάτες της Χριστίνα Κουλουμπή και Στέφανος Βαρελάς και η ξακουστή σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Στη Μαγεμένη Πύλη έκανε ‘’ποδαρικό’’ η Βούλα Πατουλίδου διαβάζοντας το δικό της παραμύθι «Για την Ελλάδα», ενώ θα φιλοξενήσουμε τον Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη, την Μελίνα Ασλανίδου, τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, τον Αλέξη Παρχαρίδη, τον ηθοποιό Τάσο Παλατσίδη και πολλούς άλλους επώνυμους που θα έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε, λίγο πριν μας χτυπήσει την πόρτα το 2021.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της ιστοσελίδας «Μαγεμένη Πύλη», είναι έργο της Tessera Multimedia που διασφάλισε μια λειτουργική, μοντέρνα και εύκολη περιήγηση σε ένα περιβάλλον ειδικά διαμορφωμένο για την παιδική ηλικία.

 

Παιδάκια ακολουθείστε μας…

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και η πρόεδρος της ΙΡΙΣ Μαρία Σαββίδου σας καλωσορίζουν στη «Μαγεμένη Πύλη».

Ελάτε στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολίτικής του Δήμου Παύλου Μελά, όπου θα μπορείτε να περιηγηθείτε με ασφάλεια σε όλα τα χιονισμένα σπιτάκια και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα… αλλιώς!

➢ Στο σπίτι του Άι Βασίλη, ο σοφός οικοδεσπότης θα μας παρουσιάσει το καθημερινό του ημερολόγιο, θα μας προτείνει παιχνίδια και βιβλία και θα  δουλέψει… υπερωρίες, περιμένοντας να ακούσει όλες τις επιθυμίες, για να μπει στην καμινάδα και του τελευταίου παιδιού πριν το ρολόι δείξει τα μεσάνυχτα.

➢ Στο ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη, θα γράψετε τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας και θα τις αποστείλετε ηλεκτρονικά, μέσα από τη Μαγεμένη Πύλη, έτσι ώστε να λάβετε μέρος τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, σε μια κλήρωση με βιβλία, επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια και ένα μεγάλο δώρο (παιδικά έπιπλα) από τα καταστήματα Μαρμαρίδης.

Θα ενημερωθείτε για τα γιορτινά κόκκινα και κίτρινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ, έξω από τα καταστήματα των οδών Λαγκαδά 199 στη Σταυρούπολη και Νικολάου Πλαστήρα 13 στην  Ευκαρπία, που περιμένουν να υποδεχτούν δια ζώσης και πάντα με ασφάλεια, τα γράμματα και στη συνέχεια, με την πολύτιμη βοήθεια του δικτύου όλης τη χώρας, να αποσταλούν οι απαντήσεις από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, με κάρτα του … Άι Βασίλη. Υπογράφει με πολλή αγάπη, ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Αντώνης Παπαθεοδούλου ενώ η εικονογράφηση είναι της  Ανθούλας Λύγκα.

 Στην Κεντρική εξέδρα των εκδηλώσεών μας, χριστουγεννιάτικες -κι όχι μόνο- μελωδίες, δίνουν τον τόνο των γιορτών. Μουσικά σύνολα των Δημοτικών  Ωδείων της ΙΡΙΣ, δίνουν διαδικτυακό ραντεβού με τους ακροατές τους και ερμηνεύουν τις πιο γνωστές και αγαπημένες μουσικές της εορταστικής περιόδου, με την επιμέλεια των Καλλιτεχνικών Διευθυντών των Ωδείων Σταυρούπολης Φώτη Τερζή και Πολίχνης, Πελαγίας Τσοπουρίδου και της Σχολής Χορού,  Αυγής Προγκίδη.

Το Κουκλοθέατρο ΤΙΚ ΝΙΚ θα σας ταξιδέψει με το Σωτήρη και το ποντικάκι στον κόσμο του Άι Βασίλη και των παραμυθιών.

➢ Στο σπιτάκι των παραμυθιών, η Κάρμεν Ρουγγέρη και η παρέα της, θα μας διηγηθούν ιστορίες των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα:

Ο παπουτσής και τα ξωτικά (21/12), Το έλατο (22/12), Η ιστορία της πατάτας (23/12), Ο μπάρμπα Μίσσα (24/12), Βράσε ρύζι / Ευχές (25/12, Χριστούγεννα), Ζαάρ και Μεέρ (26/12), Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι (27/12), Η Νεράιδα και τα λουλούδια της πορτοκαλιάς (28/12), Ο Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά (29/12), Οι εννιά αγριόκυκνοι (30/12), Το λιοντάρι, το καπλάνι κι ο αετός (31/12), Οι δώδεκα μήνες / Ευχές της Κάρμεν Ρουγγέρη και της ομάδας της (1/1/2021, Πρωτοχρονιά).

➢ Στο εργαστήρι των ξωτικών και της ρομποτικής, όλα τα παιδιά θα περάσετε δημιουργικά τις μέρες των Χριστουγέννων με χειροτεχνίες και κατασκευές από απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Χριστουγεννιάτικα δεντράκια από ξυλάκι παγωτού, χιονάνθρωπος από κάλτσα, ταρανδάκια από ποτήρια μιας χρήσης, χριστουγεννιάτικη μπάλα από Cd και πολλές άλλες λαμπρές ιδέες  που μετατρέπονται σε μικρά αριστουργήματα. Επίσης, θα παρακολουθήσετε βήμα – βήμα, έξυπνες δημιουργίες  με τη βοήθεια της ρομποτικής (έλκηθρο του Άι Βασίλη, Φόρμουλα 1, γερανός, ανεμιστήρας κ.α.) από τους Ανέστη Κούση και Χαρίλαο Λιβάρδα της ΙΡΙΣ.

➢ Στην κουζίνα του Άι Βασίλη, θα μάθετε γλυκές, ευφάνταστες συνταγές και νόστιμα μαγειρέματα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, τους μάγειρες των παιδικών σταθμών και τους σεφ των επαγγελματιών εστίασης του Δήμου Παύλου Μελά.

 Στο μωβ σπιτάκι ο dj των Χριστουγέννων έχει οργανώσει web radio για 24ωρη μουσική μαγεία με όλες τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες -και όχι μόνο- μελωδίες.

➢ Στα Νέα μας, το ξωτικό ενημερώνει για τις πιο σημαντικές χριστουγεννιάτικες ειδήσεις από όλο τον κόσμο και μας καλεί να στέλνουμε τα μηνύματα στο δέντρο των παιδιών μέσω των διευθύνσεων [email protected] και [email protected]  

 

Οι Συντελεστές της ΔΗ.Κ.Ε. «ΙΡΙΣ»

➢ Δημοτικό Ωδείο ΣταυρούποληςΚαλλιτεχνική Επιμέλεια: Φώτης Τερζής

Έπαιξαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος Αναστασιάδης (Βιολί), Ευαγγελία Αντύπα (Πιάνο), Θεοδοσία Παπαδοπούλου (Φλάουτο), Ελένη Πιστοπούλου (Πιάνο), Βαγγέλης Τσοτρίδης (Κλασική Κιθάρα)

Συμμετέχει το σχήμα JazzWest Side Ensemble: Φώτης Τερζής (Ενορχήστρωση/ Κλαρινέτο/Σαξόφωνο), Νίκος Φουντουκίδης (Ντραμς), Νίκος Φωτιάδης (Ηλεκτρικό Μπάσο), Πάρης Παπαδόπουλος (Ηλεκτρική Κιθάρα)

Συμμετέχει: Σοφία Χριστοφορίδου (τραγούδι)

➢ Δημοτικό Ωδείο ΠολίχνηςΚαλλιτεχνική Επιμέλεια: Πελαγία Τσοπουρίδου

Έπαιξαν οι καθηγητές: Ελένη Πιστοπούλου (Πιάνο), Κατερίνα Παπαδοπούλου (Βιολί), Μιχάλης Πιπέρκος (Σαξόφωνο/Κλαρινέτο), Χρύσα Χατζηαντωνίου (Ακορντεόν), Νίκος Πορτοκάλης (Πιάνο/Αρμόνιο), Γιάννης Μπουλουκάς (Λύρα ποντιακή),  Βασίλης Κασούρας (Λαούτο, Ούτι), Πάρης Παπαδόπουλος (Κιθάρα Ακουστική και Ηλεκτρική),  Νίκος Φουντουκίδης (Παραδοσιακά Κρουστά/Ντραμς), Γιώργος Αυλωνίτης (Μπουζούκι),

➢ Σχολή ΧορούΚαλλιτεχνική Διεύθυνση: Αυγή Προγκίδη

➢ Εκπαιδευτική Ρομποτική, Ανέστης Κούσης, Χαρίλαος (Χάρης) Λιβάρδας

➢ Συμμετείχαν τα Εικαστικά Εργαστήρια

Βίντεο Λήψη & Επεξεργασία: Χαρίλαος (Χάρης) Λιβάρδας

 

Υποστηρικτές της νέας ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Παύλου μελά, είναι όλα τα γνωστά μέσα ενημέρωσης της πόλης μας, που φιλοξενούνται σε ειδική ενότητα της Μαγεμένης Πύλης.

Ο Δήμος Παύλου Μελά και όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και της ΙΡΙΣ σας εύχονται …

Καλή περιήγηση, υγεία και καλές γιορτές!

 

 

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.