«Περπατώ και γνωρίζω» τα τρία λατομεία δρόμος

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Περπατώ και γνωρίζω», διοργανώνει πεζοπορία με τίτλο “Περπατώ και γνωρίζω: Νεοχωρούδα – Παλαιόκαστρο. Τρία λατομεία δρόμος”, για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00. Η διαδρομή διέρχεται από το Κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας – Λατομείο «ΓΕΝΕΣΙΣ» – Λατομείο Νεοχωρούδας «Ερυθρά Πέτρα» – Λατομείο Παλαιοκάστρου – Εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής Παλαιόκαστρου.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου»  αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».

 

Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα μιλήσουμε στο «ΓΕΝΕΣΙΣ» για τη χρήση του και την θεατρική του ιστορία, στην «Ερυθρά Πέτρα» για τις διαδικασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος λατομικών χώρων ενώ στο Λατομείο του Παλαιοκάστρου, ένας από τους συμμετέχοντες, θα μας παρουσιάσει την ιστορία των λατομείων του Δήμου Ωραιοκάστρου. Τέλος θα επισκεφτούμε το Παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής Παλαιοκάστρου.

 

Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της ασφάλειας του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.

H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου  8,8 χλμ φαίνεται στον χάρτη (πατήστε Ctrl + κλίκ) και ο χρόνος της πεζοπορίας μαζί με τις ενημερώσεις, γύρω στις 3 ώρες.

Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Αθλητικό Κέντρο Νεοχωρούδας, που φαίνεται στο χάρτη (πατήστε Ctrl + κλίκ), για την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης. Για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:30 μέχρι 10:45, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Η διαδρομή είναι μονής κατεύθυνσης και πριν την έναρξη της πεζοπορίας, με συντονισμό του συλλόγου, μερικά Ι.Χ. αυτοκίνητα θα πρέπει να κινηθούν μόνο με τους οδηγούς τους στο σημείο τερματισμού, για να είναι εφικτή η κίνηση της επιστροφής.

 

Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας.

Politics tikis,perivantologikos,Πολιτιστικός περιβαλλοντικός

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:

https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou

https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts

e-mail:  [email protected]

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.