Περπατώ και γνωρίζω: Χειμώνας στο δάσος ΚΟΥΡΙ”

Περπατώ και γνωρίζω: Χειμώνας στο δάσος ΚΟΥΡΙ”
Politics tikis,perivantologikos,Πολιτιστικός περιβαλλοντικός

Πεζοπορία του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου με τους International Walkers, διοργανώνουν πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Χειμώνας στο δάσος ΚΟΥΡΙ», για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00. Η διαδρομή είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ξεκινά από τη διασταύρωση της οδού Ασβεστοχωρίου – Χορτιάτη προς Πανόραμα και περιλαμβάνει τις στρατιωτικές κεραίες- τον Προφήτη Ηλία – μπαλκόνι με όμορφη θεά στο Πανόραμα, Χορτιάτη και Θεσσαλονίκη – πυρήνα του δάσους Κουρί – περίμετρο του δάσους Κουρί και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης.
Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου, δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία με αρχηγό τον Άλκη Σταυρόπουλο των International Walkers, μέλη και φίλοι του Συλλόγου θα γνωρίσουμε μια από τις ομορφότερες δασικές διαδρομές, τόσο κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και χωρίς ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. Θα συναντήσουμε από φάρμα εκτροφής άγριων ζώων μέχρι εγκαταστάσεις στρατιωτικών κεραιών και θα κάνουμε διάλειμμα για καυτό καφέ, που θα έχουμε προνοήσει να πάρουμε μαζί μας σε κάποιο θερμός, στο καλύτερο φυσικό μπαλκόνι της πόλης με μοναδική θέα. Κύριο αντικείμενο μας το δάσος Κουρί με τη διαδρομή να διαγράφει εξωτερικά την περίμετρο του δάσους από βατό χωματόδρομο αλλά και να γνωρίσουμε τη δομή του πυρήνα του δάσους το χειμώνα. Επειδή το Κουρί είναι από τα πρώτα μέρη που πιάνει το χιόνι, η πιθανότητα να το δούμε χιονισμένο, αρκετά μεγάλη. Μπότες για χιόνι ή λάσπη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. Αν έχουμε την τύχη να το πετύχουμε χιονισμένο, η αίσθηση είναι παραμυθένια.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 9 χλμ και ο χρόνος της πεζοπορίας, χαλαρά και με το διάλειμμα, γύρω στις 3 ώρες. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους (πατώντας CTRL και κλίκ). Ο πρώτος με τον χάρτη της ευρύτερης περιοχής και ο δεύτερος με αξιόλογες πληροφορίες.
http://wikimapia.org/11381512/el/Δάσος-Κουρί
http://asvestochori.blogspot.gr/p/blog-page_04.html?m=1
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στη διασταύρωση της οδού Ασβεστοχωρίου-Χορτιάτη προς Πανόραμα, (μπροστά στο στρατόπεδο), για την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 11:00. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο εκκίνησης. Επιβοηθητικά, για οικονομία κινήσεων και για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεταφορικού μέσου, στο χρονικό διάστημα από 10:15 μέχρι 10:30, Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών μας θα περάσουν από το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…
Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:
https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou
https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts
e-mail: [email protected]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.