Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήγει σήμερα για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήγει σήμερα για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

Λήγει σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, η μικρή παράταση στην χρονική ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού η οποία είχε δοθεί λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι ενήλικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς από σήμερα θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι μη εμβολιασμένοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό -έχει ισχύ 9 μηνών- δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε: θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Διατηρούνται σε ισχύ για ακόμη μια εβδομάδα τα υφιστάμενα μέτρα για την αποτροπή της διασπορά του νέου κορονοϊού (ως και τη Δευτέρα 14η Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00). Από την 31η Ιανουαρίου απελευθερώθηκε το ωράριο λειτουργίας εστιατορίων και χώρων διασκέδασης, επιτράπηκε ξανά η μουσική, ωστόσο οι χώροι αυτοί υποχρεούνται να λειτουργούν μόνο με καθήμενους με αποστάσεις και 6 άτομα ανά τραπέζι το μέγιστο. Η είσοδος σε εστίαση και διασκέδαση εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και όσους νόσησαν τους τελευταίους 3 μήνες.

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.