Πληθαίνουν τα αδέσποτα στο δήμο Ωραιοκάστρου

Θέμα: Πληθαίνουν τα αδέσποτα στο δήμο Ωραιοκάστρου

κύριε Δήμαρχε, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!!

Με αφορμή το ατυχές συμβάν θανάτου του μικρού αγοριού από την Κοζάνη μετά από επίθεση ροντβάϊλερ έρχεται στο μυαλό του καθενός το κατά πόσο αυτό μπορεί να επαναληφθεί. Βεβαίως στο Ωραιόκαστρο μέχρι τώρα-δόξα τω θεώ-δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο (και να μην συμβεί ποτέ και πουθενά),αρκετές όμως είναι οι περιπτώσεις που αδέσποτα έχουν «δαγκώσει» περαστικούς και μεγάλος και καθημερινός ο φόβος ιδίως των μικρών παιδιών όταν διέρχονται δίπλα από αδέσποτα.
Αναρωτιέται δίκαια ο καθένας, από τη μία ο δήμος να προσπαθεί να δημιουργήσει χώρους πρασίνου, πάρκα και παιδικές χαρές και από την άλλη αυτά να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της ύπαρξης του μεγάλου αριθμού αδέσποτων (για να μη μιλήσουμε και για τις ακαθαρσίες….που φυσιολογικά προκύπτουν…)
Θα πει κανείς ότι τα αδέσποτα «κάποιοι» τα παράτησαν ….ότι οι πολίτες δεν είναι υπεύθυνοι….και άλλα πολλά. Το γεγονός όμως αυτό δεν αποποιεί τις ευθύνες του δήμου!!
Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να δημιουργήσει ο δήμος ένα καταφύγιο αδέσποτων, πόσο δύσκολο είναι να στειρωθούν τα εν λόγω αδέσποτα, πόσο δύσκολο είναι αυτά να σιτίζονται από τα «αποφάγια» των εστιατορίων του Ωραιοκάστρου ή τελικώς τι κάνουν άλλοι δήμοι της χώρας με το αντίστοιχο πρόβλημα??

Δύσκολα ?? Όχι !!Τίποτε δεν είναι δύσκολο κύριε δήμαρχε απλώς θέλει σχεδιασμό και υλοποίηση από αρμόδιους-υπεύθυνους υπαλλήλους του δήμου. Δώστε την εντολή εκεί που πρέπει και αναθέστε την εργασία.

Είναι τουλάχιστον κρίμα τόσα χρόνια όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου να μην έχουν μεριμνήσει για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος. Εύχομαι επί των ημερών σας να δοθεί λύση!!

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες

Νίκος Κακάνης
Δημότης

Υ.Γ : Ήρθε εις γνώση μου διαδικτυακά η παρακάτω εγκύκλιος, εάν ισχύει αυτή τότε
νομίζω ότι άμεσα θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε : Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο, που έχει αποσταλεί στους Δήμους και τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής όλης της χώρας (2-2-2016|344|13782) «αν διαπιστωθεί από την κτηνιατρική εξέταση ότι τα ζώα είναι επικίνδυνα ζώα συντροφιάς ή ότι πάσχουν από ανίατη ασθένεια και αρνηθούν τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής να αναλάβουν την φροντίδα και εποπτεία υιοθεσίας, τότε υποβάλλονται σε ευθανασία ».
image

vendo

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμείς εχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα στο χωριό Μεσαίο που ανήκει στον Δήμο Ωραιοκάστρου με ψύλλους… Πολλοί κατοικοι έχουνε στα σπίτια τους και καταφευγονται σε απεντομωσεις που κοστίζουν …προσωπικά μου είπαμε ειδικοί οτι οφείλονται στα πολλα αδέσποτα γατια και σκύλους…πρεπει να γίνει κάτι επειγοντως

  2. Ο αρθρογράφος έχει κάποια επιχειρήματα αν εσείς κ.Στράτο δεν έχετε.. δεν υπάρχει λόγος να απαντάτε.
    Καλύτερα να αφήσετε να μιλήσουν αυτους που έχουν βιώσει παρόμοιες καταστασεις και από προσωπικη μου εμπειρία ομολογώ ότι, σχολαω από την δουλειά μου , ο δρόμος για να φτάσω σπίτι μου είναι σχεδόν άβατος απο τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία δεν έχουν σε τίποτα να πλησιάσουν με επιθετικες προθεσεις και να δαγκώσουν περαστικούς διότι μόλις έχουν γεννήσει.
    Συγγνωμη αλλα Πρέπει η δημαρχεία να αναλάβει τις ευθύνες της.
    Γιατί θα πληθυνουν τα αδέσποτα και όταν θα ενοχλήσουν τους αρμόδιους, τους οποίους τώρα δεν τους πειράζουν, θα είναι πια αργά.

  3. Πάνω στην παιδοπολη στους παιδικούς πάει ο κάθε ασυνείδητος και παρατάει το σκυλί του, έχει γεμίσει ο τόπος, μια κοπέλα έχει πάρει να φροντίσει, οι υπόλοιποι πέρα βρέχει. Δε χρειάζομαστε ένα καταφύγιο για να τα περιθαλψουμε? Εχτές περασα,γεμάτο μωρά σκυλιά! !!!!!τι θα γίνουν αυτα???? Που είναι οι στειρωσεις?

  4. Πάνω στην παιδοπολη στους παιδικούς πάει ο κάθε ασυνείδητος και παρατάει το σκυλί του, έχει γεμίσει ο τόπος, μια κοπέλα έχει πάρει να φροντίσει, οι υπόλοιποι πέρα βρέχει. Δε χρειάζομαστε ένα καταφύγιο για να τα περιθαλψουμε? Εχτές περασα,γεμάτο μωρά σκυλιά! !!!!!τι θα γίνουν αυτα???? Που είναι οι στειρωσεις?μας νοιάζει τι? Σκοτώστε τα να ξεμπερδευουμε? Τι φταίνε αυτά που γεννήθηκαν στο δρόμο? ????

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.