Πληροφορία “βόμβα” για το Ωραιόκαστρο – Η εμπλεκόμενη γυναικολόγος είχε ιατρείο στο Ωραιόκαστρο

Πληροφορία “βόμβα” για το Ωραιόκαστρο – Η εμπλεκόμενη γυναικολόγος είχε ιατρείο στο Ωραιόκαστρο

Οργανωμένο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων αποκάλυψε επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. 

Στην επιχείρηση αυτή, που αναπτύχθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν περίπου 80 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνέδραμαν κλιμάκια της EUROPOL και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Συνελήφθησαν 12 ατόμα, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 66 συνολικά εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 66 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος, μία μαιευτήρας – γυναικολόγος, καθώς και υπάλληλοι ιδιωτικών κλινικών Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Εξιχνιάστηκαν 22 περιπτώσεις με παράνομες παραδόσεις παιδιών σε υιοθεσία καθώς και 24 περιπτώσεις με γυναίκες από τις οποίες εξάγονταν τα ωάριά τους έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες, κατέβαλαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 25.000 έως 28.000 ευρώ, προκειμένου να υιοθετήσουν κάποιο παιδί. Στα ποσά αυτά,  περιλαμβάνονταν η αμοιβή της βιολογικής μητέρας, η αμοιβή του δικηγόρου, τα έξοδα νοσηλείας και τοκετού, καθώς και η αμοιβή των «μεσολαβητριών»

Υπάρχει μαρτυρία γυναίκας που δηλώνει στο oraiokastro24 οτι της έγινε πρόταση απο την εμπλεκόμενη γυναικολόγο,η οποία είχε ιατρείο στο Ωραιόκαστρο,  να προσφέρει τα ωάρια της έναντι μεγάλης χρηματικής αμοιβής. Η πρόταση συνεργασίας δεν ευδοκίμησε έπειτα απο την κάθετη άρνηση της γυναίκας.

Αυτήν την στιγμή ο δικηγόρος του εμπλεκόμενου δικηγόρου αναφέρει απο τα δικαστήρια ότι ο ίδιος έκανε απλός την δουλειά του. Συνεργαζόταν με την κλινική ο ίδιος και όχι με την αναφερόμενη γυναικολόγο. Η υπεράσπιση αναφέρει ότι ο δικηγόρος συνεργαζόταν για νόμιμες υιοθεσίες.

Αναμένεται σήμερα η κατάθεση και της γυναικολόγου.

 

Η αστυνομία έχει υλικό για όλες τις υποθέσεις και τις συνομιλίες των εμπλεκόμενων.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.