ΠΟΕΣΕ για τα νέα μέτρα: Σε μίνι lockdown βάζουν την εστίαση – Τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων

ΠΟΕΣΕ για τα νέα μέτρα: Σε μίνι lockdown βάζουν την εστίαση – Τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων

Σε μίνι lockdown βάζουν την εστίαση από τις 13 Σεπτέμβριου έως τις 31 Μαρτίου τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Σε μίνι lockdown μπαίνει η αγορά της εστίασης από τις 13 Σεπτέμβριου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης αναφορικά με τις προϋποθέσεις για την παρουσία εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων πολιτών στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) .
«Τα μέτρα της κυβέρνησης αναμφισβήτητα μειώνουν τη δυνατότητα πρόσβασης των πελατών στους κλειστούς χώρους εστίασης, καθώς ο ένας στους δυο Έλληνες είναι ανεμβολίαστος και παράλληλα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και καλεί την κυβέρνηση να μην εργαλειοποιεί, για μια ακόμη φορά, τον κλάδο με στόχο να πιέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν.
«Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε εργαλειοποιεί και πάλι τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης και μάλιστα την ίδια ώρα που έχει αποσύρει τα μέτρα στήριξης που παρείχε. Η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να προστατέψουμε, όμως δεν μπορεί για μια ακόμα φορά να χρησιμοποιείται ένας κλάδος, που όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμενε κλειστός και συσσώρευε χρέη και ζημίες, ως o «πολιορκητικός κριός» απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα εκατοντάδων επιχειρήσεων που άντεξαν το προηγούμενο διάστημα εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που είχαν. Το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δουλέψαν 1,5 μήνα το καλοκαίρι δεν είναι ικανή συνθήκη για να ισοσκελίσει τις απώλειες των 15 προηγούμενων μηνών».
Η ΠΟΕΣΕ και τα Μέλη της σέβονται την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προτρέπουν τους πολίτες και τους εργαζομένους τους να εμβολιαστούν, όμως ζητούν από την κυβέρνηση στα μέτρα που εξήγγειλε να παράσχει αντισταθμιστικά προς στις επιχειρήσεις του Κλάδου για να μπορέσουν να επιβιώσουν στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, όπως:
Μείωση ενοικίων
Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας
Νέα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής για τις επιχειρήσεις του κλάδου
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ)
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.