Ποιες βιταμίνες χρειαζόμαστε το καλοκαίρι

Η βιταμίνη Α μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του δέρματος όταν λαμβάνεται ως καθημερινό συμπλήρωμα. Η βιταμίνη Α βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της βλάβης του δέρματος από τον ήλιο, καθώς το δέρμα μας εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία, και αποτελεί ένα από τα όπλα μας για την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και της υπερμελάγχρωσης από τη φωτογήρανση. Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση επειδή η βιταμίνη Α δεν αντιδρά καλά όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με ορισμένα φάρμακα όπως αντισυλληπτικά χάπια, αντιπηκτικά κ.λπ.

Βιταμίνη Α

Για να πάρετε βιταμίνη Α από φυσικές πηγές καταναλώνετε σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Το kale είναι μια εξαιρετική πηγή. Οι κίτρινες πιπεριές, τα ακτινίδια και οι φράουλες θα σας δώσουν επίσης άφθονες ποσότητες βιταμίνης Α.

Βιταμίνη C

Χρειαζόμαστε αρκετή βιταμίνη C όταν πρόκειται να κάνουμε ηλιοθεραπεία. Το ασκορβικό οξύ στη βιταμίνη C μας βοηθά να διατηρήσουμε τους ιδρωτοποιούς αδένες σε καλή κατάσταση. Η βιταμίνη C είναι επίσης ένα προληπτικό βήμα για την προστασία του οργανισμού από τις επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας και μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης θερμικής εξάντλησης. Τέλος, βοηθά και την επιδερμίδα μας ενάντια στον ήλιο και μας προστατεύει από τη φωτογήρανση.

Η βιταμίνη C αναζωογονεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και είναι απαραίτητο συμπλήρωμα για το καλοκαίρι. Οι ντομάτες, οι πιπεριές και τα κεράσια είναι μερικές τροφές που είναι πλούσιες σε αυτή τη βιταμίνη.

Βιταμίνη D

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φοράμε συνεχώς το αντηλιακό, παραμένουμε στη σκιά ή ακόμα και μέσα στο σπίτι. Για αυτούς τους λόγους, πολλοί από εμάς δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως, το οποίο ο οργανισμός μας μετατρέπει σε βιταμίνη D. Δεν είστε σίγουροι αν χρειάζεστε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D; Ζητήστε από το γιατρό σας να ελέγξει τα επίπεδα βιταμίνης D.

Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει το δέρμα μας από τις βλάβες που δημιουργούνται τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της σωματικής αντοχής και της μυϊκής δύναμης. Εάν συμμετέχετε σε υπαίθριες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η βιταμίνη Ε θα ενισχύσει την ενέργειά σας.

Ξηροί καρποί και μαγειρεμένο σπανάκι είναι γεμάτα με βιταμίνη Ε. Το άπαχο χοιρινό, το βοδινό, το αρνί και τα λιπαρά ψάρια είναι επίσης καλές επιλογές για να προσθέσετε περισσότερη από αυτή τη βασική βιταμίνη στη διατροφή σας.

Προβιοτικά

Το καλοκαίρι δημιουργούνται αρκετά πεπτικά προβλήματα και διαταραχές, ειδικά αν ταξιδεύετε. Εξασφαλίστε την υγιή πέψη, προωθώντας την ισορροπία των φιλικών βακτηριδίων με τα προβιοτικά.

πηγή

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.