Πολωνία: Παγκάκια που προσκαλούν τον κόσμο να συζητήσει εμφανίζονται σε πάρκα της χώρας

Πολωνία: Παγκάκια που προσκαλούν τον κόσμο να συζητήσει εμφανίζονται σε πάρκα της χώρας

Ο στόχος του Gaduławka είναι να καταπολεμήσει τη μοναξιά και να ξαναχτίσει την αίσθηση της κοινότητας μεταξύ των ανθρώπων

Πολλοί άνθρωποι δεν ασχολούνται με τις δυσκολίες των άλλων, καθώς είναι απασχολημένοι με τις δικές τους υποθέσεις. Ευτυχώς για τον κόσμο μας, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις που είναι σε θέση να αφιερώσουν το χρόνο τους για να βελτιώσουν με τις πράξεις τους τουλάχιστον τη μέρα ή ακόμη και τη ζωή κάποιου. Η Allison Owen Jones, η εμπνεύστρια της εκστρατείας Happy to Chat benches, είναι ένα τέτοιο άτομο.

Κατά την επίσκεψή της στο πάρκο, η Allison παρατήρησε έναν άνδρα που έδειχνε μοναχικός, αλλά ένιωσε ανίκανη να τον πλησιάσει ώστε η κατάσταση να μην γίνει αμήχανη και για τις δύο πλευρές. Σε εκείνο το σημείο, η Allison είδε πόσο προβληματικό είναι στις μέρες μας να ξεκινήσεις μια συζήτηση με έναν άγνωστο, οπότε αποφάσισε να το πάρει στα χέρια της. Στο πλαίσιο της ιδέας της, σύντομα δημιούργησε πινακίδες με πρόσκληση για συζήτηση και τις κρέμασε σε παγκάκια στο Κάρντιφ. Η ιδέα της αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία, γι’ αυτό και σύντομα την έμαθε όλος ο κόσμος.

Φωτογραφία: LoveKraków.pl

Ως άνθρωποι που ασχολούνται με κοινωνικές δραστηριότητες, η αρχιτεκτονική εταιρεία Fulco αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα της Allison και να μεταφέρει την πρωτοβουλία της στην Πολωνία και στη συνέχεια να επεκτείνει τη δραστηριότητα σε άλλες ηπείρους, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, προκειμένου να καταπολεμήσει τη μοναξιά σε μεγάλη κλίμακα. Ο εμπνευστής του ονόματος Gaduławka, το πολωνικό αντίστοιχο του Happy to Chat bench, είναι ο Krzysiek Sabuda – ανώτερος ειδικός μάρκετινγκ στην Fulco System.

Το Gaduławka είναι ένα παγκάκι που ενθαρρύνει τη συζήτηση. Σε μια ειδική πλάκα διακρίνει κανείς μια πρόσκληση που μας καλεί να ξεκουραστούμε και να περιμένουμε έναν συνομιλητή για συζήτηση. Ο στόχος του Gaduławka είναι να καταπολεμήσει τη μοναξιά και να ξαναχτίσει την αίσθηση της κοινότητας μεταξύ των ανθρώπων. Η εκστρατεία έφτασε στην Πολωνία χάρη στην ομιλία TEDx του Kazimierz. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι επιχειρηματίες της Κρακοβίας Richard Lucas και Maria Gorczyca, σε συνεργασία με την Fulco – μία. Το έργο υποστηρίζεται επίσης από τη Magdalena Błyskosz – ιδρύτρια του Open Coffee Youth.

Η Allison Owen-Jones, η οποία βοήθησε στα εγκαίνια του πρώτου τέτοιου πάγκου στην Πολωνία, τόνισε ότι ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει ένα απλό «καλημέρα». Η Owen-Jones εξέφρασε την ελπίδα ότι το παγκάκι θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους στη γειτονιά να μιλούν μεταξύ τους.

H Allison Owen-Jones που είχε αρχικά την ιδέα. Φωτογραφία: htbc-fulco-pl
Πηγή:

brightvibes.com/2456/en/polands-first-happy-to-chat-bench-gadulawka-debuts-in-krakow

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.