Πράσινο σαπούνι – Όλα όσα δεν ξέρετε και πρέπει να μάθετε

Πράσινο σαπούνι – Όλα όσα δεν ξέρετε και πρέπει να μάθετε

Το πράσινο σαπούνι είναι πράσινο, λόγω του χρώματος της ελιάς καθώς το ελαιόλαδο, του οποίου οι εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές και αξιοποιήσιμες από τα αρχαία χρόνια, είναι το βασικό και κύριο συστατικό του. Έχει τις ρίζες του τόσο στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου, όσο και σε πολλούς ανατολικούς αρχαίους λαούς της Ανατολής ιδιαίτερα της Μεσοποταμίας ήδη από το 2300 π.χ. Είναι συνυφασμένο με την απόλυτη καθαριότητα για τις παλιές νοικοκυρές. Έχει ομως πολλές ακόμη ιδιότητες! Γνωρίστε το καλυτερα και εντάξτε το στην ζωή σας!

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά και διαρκώς ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι βιταμίνες Ε και Α, που περιέχονται στο λάδι, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες με όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσετε ή καταναλώσετε το λάδι, είτε μέσω του φαγητού, είτε μέσω του σαπουνιού γίνονται εκμεταλλεύσιμες από τον οργανισμό και άκρως ωφέλιμες. Επιπλέον, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το δέρμα από παθήσεις και τον οργανισμό από προβλήματα στην καρδιά και την πεπτική λειτουργία, και όχι μόνο.

Κατά της λιπαρότητας των μαλλιών Αν λοιπόν έχεις λιπαρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις καθαρό πράσινο σαπούνι. Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει την τρίχα και την αφήνει απαλή και λαμπερή αλλά τα οφέλη του δε σταματούν εκεί.Καθώς για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται φυσικά συστατικά και έλαια, είναι μια τέλεια πηγή θρέψης και ενδυνάμωσης τόσο για την τρίχα όσο και για το δέρμα του κεφαλιού. Επιπλέον, καθώς είναι τόσο απαλό ενδείκνυται ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα που χρειάζεται συγκεκριμένη, απαλή φροντίδα. Για τέλεια αποτελέσματα, χρησιμοποίησε το σαπούνι αντί για σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα ή ανά δύο εβδομάδες αν το πρόβλημα είναι λιγότερο «σοβαρό». Παρ’ όλο που δεν κάνει πολύ σαπουνάδα, θρέφει και καθαρίζει τα μαλλιά από τη ρίζα, ενώ ταυτόχρονα απορροφά τη λιπαρότητα.

Ενυδατικό Χαρίζει  ενυδάτωση και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος κυρίως για την ξηρή και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα, εμπλουτίζοντας την με βιταμίνη Ε και Α. Το χειροποίητο πράσινο σαπούνι είναι κατάλληλο για άτομα που έχουν αλλεργία στα χημικά συμβατικά σαπούνια διότι είναι υποαλλεργικό.

Αφρός ξυρίσματος Αν ξυρίζεστε παραδοσιακά κάνοντας αφρό με το πινέλο, προτιμήστε το πράσινο σαπούνι αφήνει το δέρμα χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Ζωντανέψτε τα γυάλινα σκεύη Καθαρίστε τα διαφανή γυάλινα σκεύη σας με ένα μείγμα 600 ml νερού με διαλυμένη μια κουταλιά της σούπας σόδα και μια χούφτα πράσινο σαπούνι σε τριμμένο σε νιφάδες.

Χρησιμοποιήστε το στην κουζίνα  σας Τρίψτε μια πλάκα σαπουνιού στον τρίφτη τυριού ή διαλύστε 1 φλιτζάνι νιφάδες πράσινου σαπουνιού σε 300 ml νερό και πλύνε τα πιάτα ή τις επιφάνειες της κουζίνας. Τέλος ξεβγάλτε.

Καθαριστικό πατώματος Σε μισό κουβά ζεστό νερό διαλύστε 2-3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού και είναι έτοιμο για σφουγγάρισμα

Καθαριστικό ρούχων Τρίψτε κάθε λεκέ που βρίσκεται στα ρούχα σας τοπικά αλλά και όλο το ρούχο  με πράσινο σαπούνι και θα εκπλαγείτε, αστράφτει τα λευκά και ζωντανεύει τα χρώματα των ρούχων.

Φυσικό φυτοφάρμακο 3 κουταλιές σούπας τρίμμα σε νερό φτιάχνουν ένα διάλυμα, το οποίο, με δυο-τρεις ψεκασμούς ανά πέντε ημέρες, διώχνει τη μελίγκρα από τη λεμονιά του κήπου μας και κάνει την άρρωστη δάφνη στο μπαλκόνι να συνέλθει θεαματικά.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.