Προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση της 4ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

Προγραμματική σύμβαση για την βελτίωση της 4ης Επ. Οδού Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου (περιοχή Γαλήνης) μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Δ. Ωραιοκάστρου

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, υπέγραψε σήμερα Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Παντελή Τσακίρη και αφορά στη μελέτη βελτίωσης της 4ης Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης Ωραιοκάστρου συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και εντάσσεται στο πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021.
 Η υλοποίηση της μελέτης κρίνεται αναγκαία και αφορά σε διαπλάτυνση του τμήματος της οδού που διέρχεται μέσα από τον οικισμό της Γαλήνης, όπως επίσης και δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν προκειμένου να αποκτήσει ίδια χαρακτηριστικά με όλο τον υπόλοιπο άξονα.
 Κατ’ αυτό τον τρόπο οι οδικές μεταφορές θα γίνουν ασφαλέστερες για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή.
 Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης θα δημιουργηθεί πεζογέφυρα για την σύνδεση των δύο τμημάτων του οικισμού Γαλήνης στη θέση του Δημοτικού Σχολείου.
 Η μελέτη αφορά στη δημιουργία πέντε ισόπεδων κυκλικών κόμβων σε σημεία υψηλού κινδύνου όπου υπάρχει συχνή έξοδος από την επαρχιακή οδό 4 σε κάθετες οδούς.
 Η Αντιπεριφερειάρχης της ΜΕΘ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αξιοποιούμε διαθέσιμους πόρους προς όφελος των πολιτών, στους οποίους οι κατά τόπους Δήμοι της Θεσσαλονίκης προικοδοτούν έργα που αφορούν πρωτίστως την ασφάλεια των κατοίκων. Η συνεργασία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με όλους τους Δήμους αποδίδει καρπούς διαμορφώνοντας συνθήκες που κάνουν το τόπο μας σύγχρονο, λειτουργικό με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».
 «Σε συνεργασία με την ΠΚΜ, με την αντιπεριφερειάρχη ΜΕΘ κ. Πατουλίδου, θέτουμε σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο, την κατασκευή του δρόμου της Γαλήνης, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς αφορά στην ασφαλή χρήση ενός οδικού άξονα, όπου δυστυχώς έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα. Μόλις ολοκληρωθεί το έργο οι οδηγοί, αλλά και οι πεζοί θα μετακινούνται με ασφάλεια. Συνεργαζόμαστε στενά με την ΠΚΜ και δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του τόπου μας», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.