Προσοχή,ο ΕΟΦ ανακαλεί επικίνδυνα σκευάσματα αδυνατίσματος

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή της Δανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων “SLIMMING COFFEE” (παρασκευαστής:Υunnan Baian Coffee Co., Ltd, Hong Kong) και “BASCHI QUICK SLIMMING CAPSULE” (παρασκευαστής: Taiwan Nuomeixiu Cosmetic & Beauty Co. Ltd). Τα συγκεκριμένα προϊόντα κατασχέθηκαν στη Δανία, όπου και ελέγχθηκαν εργαστηριακά, ενώ είναι πιθανό να έχουν διακινηθεί μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για μη εγκεκριμένα προϊόντα, που προωθούνται για την απώλεια βάρους και βρέθηκε ότι περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, η κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

SLIMMING COFFEE & BASCHI QUICK SLIMMING CAPSULE 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

s-l300

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.