Προσοχή: Hackers διασπείρουν malware μέσω emails που υπόσχονται Game of Thrones spoilers

[ad_1]

Ένα report της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Proofpoint σημειώνει ότι έχει εντοπίσει την ύπαρξη μίας “στοχευμένης εκστρατείας” μέσω emails που υπόσχεται να ενημερώσει για spoilers με λεπτομέρειες από επεισόδια του Game of Thrones τα οποία έχουν διαρρεύσει, θέλοντας ουσιαστικά να “διασπείρει” malware σε ανυποψίαστους χρήστες.

game of thrones malware

Η εταιρεία αντιλήφθηκε την ύπαρξη ενός τέτοιου email για πρώτη φορά στις 10 Αυγούστου, με τίτλο “Θέλετε να δείτε το Game of Thrones νωρίτερα”.

gotf1

Τα μηνύματα περιείχαν κάποια στοιχεία από επερχόμενα επεισόδια, μαζί με ένα attachment από το Microsoft Word που “έκρυβε” κακόβουλο λογισμικό. Ουσιαστικά, αφού το κατεβάζατε, ξεκινούσε να εγκαθιστά ένα  “9002” remote access Trojan (RAT).

Η Proofpoint αναφέρει ότι παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν έχουν αποδοθεί σε ομάδες που συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση και ότι είναι πιθανό αυτή η επίθεση να προέρχεται από τους ίδιους παράγοντες.

Δεν έχει αποδειχθεί πάντως αν συνδέονται με το μεγάλο χακάρισμα στο δίκτυο HBO που διέρρευσε πληροφορίες, προσωπικά στοιχεία πρωταγωνιστών και υλικό από επεισόδια του Game of Thrones και άλλων σειρών.

The post Προσοχή: Hackers διασπείρουν malware μέσω emails που υπόσχονται Game of Thrones spoilers appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.