Προσφυγή στον ΟΗΕ ετοιμάζουν οι παμμακεδονικές οργανώσεις

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργιος Τάτσιος, ξεκαθαρίζει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται», ενώ προαναγγέλλει προσφυγές σε ΟΗΕ και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 

«Ο αγώνας συνεχίζεται» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι παμμακεδονικές οργανώσεις, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, προαναγγέλλοντας μάλιστα, προσφυγές τόσο στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια, όσο και στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

«Η κυβέρνηση επισφράγισε μία συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα νατοϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τάσσεται υπέρ της βαρβαρότητας εναντίον των λαών» τονίζει, μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργιος Τάτσιος.

Επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ανατροπής της Συμφωνίας των Πρεσπών και εκφράζοντας τη λύπη του για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή, ξεκαθαρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία».

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, περιγράφει το τι μέλλει γενέσθαι, διαμηνύοντας ότι «το επόμενο διάστημα οι Πρέσπες θα ακυρωθούν είτε με νομικά μέτρα, είτε με πράξεις που θα δείχνουν ότι είναι εις βάρος και των δύο λαών».

Προσφυγές στον ΟΗΕ

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιεί μέσω του Sputnik ότι «έχουν σχεδιαστεί διάφορες κοινωνικές ενέργειες σε Ελλάδα και εξωτερικό», ενώ προαναγγέλλει προσφυγές τόσο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

«Στόχος είναι να καταφέρουμε να την ακυρώσουμε» σπεύδει να επαναλάβει ο κ. Τάτσιος, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν παραλείπει άλλωστε, να ξεκαθαρίσει ότι αντίστοιχες προσφυγές αναμένεται να κατατεθούν και στα ελληνικά δικαστήρια, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο.

«Έχουν τελεστεί ποινικά δικαιώματα» σημειώνει, ενώ θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, καθώς όπως εξηγεί, «η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί τη λαϊκή κυριαρχία». «Ο λαός έλεγε άλλο και η κυβέρνηση έπραξε άλλο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

«Ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που ψήφισαν “ναι”»

Άλλωστε, κατά τον ίδιο, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάσσεται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στα πρόσφατα συλλαλητήρια.

«Ένα χρόνο μετά την 4η Φεβρουαρίου του 2018, όταν το Σύνταγμα κατακλύστηκε με πάνω από 1 εκατομμύριο διαδηλωτές, φέτος καταφέραμε να κάνουμε το ίδιο» τονίζει, αναφερόμενος στη συγκέντρωση της Κυριακής.

«Περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο κόσμος κατέβηκε στο Σύνταγμα. Βούλιαξε το Σύνταγμα. Ο ελληνικός λαός υπενθύμισε έτσι, ότι όχι μόνο δεν πείστηκε από τη Συμφωνία, αλλά ότι δεν αποδέχεται να λέγονται “Mακεδόνες” άλλοι εκτός της ελληνικής επικράτειας» επισημαίνει, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Sputnik.

O κ. Τάτσιος δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών της βόρειας Ελλάδας: «Πολλοί δήμοι βγάζουν αποφάσεις που χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητους τους βουλευτές που ψήφισαν τη συμφωνία, πολλά σχολεία είναι κλειστά σ’ όλη τη Μακεδονία».

Εκτιμάει δε, ότι «οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου ο ελληνικός λαός να καταδείξει ότι δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει αυτό που ψήφισαν οι 153 βουλευτές.

«153 βουλευτές ενάντια σε εκατομμύρια του ελληνικού λαού» επαναλαμβάνει ο πρόεδρος των μακεδονικών Πολιτιστικών Συλλόγων.

«Παράδοση ονόματος, σημαίνει παράδοση εδαφών»

Στρέφοντας το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, διαβεβαιώνει ότι «ο αγώνας συνεχίζεται». «Είναι μεν δυσκολότερος για εμάς, αλλά στοιχειοθετούνται τα ποινικά αδικήματα που έχουν διαπράξει τόσο αυτοί που υπέγραψαν τη Συμφωνία, όσο και αυτοί που την ψήφισαν σήμερα».

Κατά τον ίδιο άλλωστε, «η παράδοση του ονόματος σημαίνει παράδοση εδαφών και άρα, εσχάτη προδοσία». Ο κ. Τάτσιος διευκρινίζει, στο πλαίσιο αυτό, ότι οι παμμακεδονικές οργανώσεις διαθέτουν νομικές ομάδες, οι οποίες ήδη ετοιμάζουν τα κείμενα των προσφυγών.

Όσον αφορά το πολιτικό «μωσαϊκό» των μελών αυτών των οργανώσεων, εστιάζει στον υπερκομματικό τους χαρακτήρα, ενώ αποκαλύπτει ότι «πολλά από τα μέλη μας είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να “κομματικοποιήσουμε” το θέμα, καθώς πρόκειται για κάτι εθνικό, κάτι πανεθνικό, κάτι που αφορά όλους τους Έλληνες» καταλήγει, με έμφαση.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.