Προσωρινό τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

Προσωρινό τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού –
Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε πως θα γίνει αναστολή των μέτρων από την 1η Μαΐου και τόνισε πως θα επανεξεταστούν από τον Σεπτέμβριο.

Προσωρινό τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού βάζει το Υπουργείο Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε πως θα γίνει αναστολή των μέτρων από την 1η Μαΐου και τόνισε πως θα επανεξεταστούν από τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο protothema.gr, και σε ερώτηση σχετικά με την άρση των μέτρων ανέφερε:

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, αλλά χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μπορούμε να προσαρμόζουμε τα μέτρα σε όσο το δυνατόν πιο κανονικές συνθήκες γίνεται. Πλέον τα δεδομένα δείχνουν ότι η πανδημία κορωνοϊού υποχωρεί, κάτι που θεωρούμε ότι θα φανεί και στο σύστημα υγείας από τον επόμενο μήνα».

«Οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά. Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο»

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.