Προφυλακίστηκαν δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Προφυλακίστηκαν δύο Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Τουρκία.

Κατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή πρόκειται να απαγγελθούν στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.
Μεταδίδουν επίσης, εκτός των όπλων τους, κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δύο Ελληνες προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.

3CC2CDAE-D3D4-4473-A4D3-9A20CC642096

584BD45C-9F22-4B1B-AC18-3B1BCBB69D6C

Το χρονικό της υπόθεσης
Το πρωί έγινε γνωστό πως ένας υπολοχαγός και έναν οπλίτης 5ετούς υποχρεώσεως (ΕΠΟΠ) του ελληνικού στρατού συνελήφθησαν την Πέμπτη από τουρκική περίπολο στον Έβρο, αφού είχαν χαθεί λόγω της έντονης κακοκαιρίας και βρίσκονταν σε έδαφος της Τουρκίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού: «στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος».
«Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες», επεσήμανε η ανακοίνωση κλείνοντας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.