Πρωταθλήτρια Ελλάδος 2022 η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της FutureLab απο τη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη θέση κατέλαβε η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της FutureLab στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League (FLL) για το έτος 2022.

Πρωταθλητές ακόμα και με κλειστά τα μάτια!

Κάθε χρόνο, οι καλύτερες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα προκρίνονται στον Τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ο οποίος αναδεικνύει τον πρωταθλητή, καθώς και τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η αγωνιστική μας ομάδα με το όνομα “SCRAPS by FutureLab”, συμμετείχε στον Τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-3 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα του Πέτρου Περλαντίδη Παπαδόπουλου από τη Θεσσαλονίκη καταφέρνει να κατακτήσει μία θέση στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ρομποτικής, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στις 20-23 Απριλίου 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι SCRAPS θα εκπροσωπήσουν τα Ελληνικά χρώματα σε Παγκόσμια Διοργάνωση. Η ομάδα του κ. Περλαντίδη, το καλοκαίρι του 2019, “σήκωσε” 3 κύπελλα στην Παγκόσμια Διοργάνωση του FLL στο Λίβανο, ενώ το καλοκαίρι του 2021 κατέκτησε ξανά τη 2η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη του Robot Game.

Τα παιδιά, ηλικίας 10 έως 16 ετών, προετοιμάστηκαν σκληρά πάνω στην πίστα και τη θεματολογία του φετινού διαγωνισμού από τον Αύγουστο του 2021. Ο φετινος διαγωνισμός έχει ως κεντρική θεματική τις μεταφορές προϊόντων και αγαθών. Τα παιδιά με οδηγό τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και με επίκεντρο τον 9ο στόχο για τη δημιουργία ανθεκτικών υποδομών και την προώθηση της καινοτομίας, εστίασαν στη μελλοντική βιωσιμότητα των μεταφορών.

«Τέλος στο μποτιλιάρισμα των πλοίων»

«Θέλετε λοιπόν, να αυξήσετε την κίνηση στο λιμάνι σας κατά 20%;», είναι το ερώτημα που απευθύνει η ομάδα SCRAPS by FutureLab, προτείνοντας μια καινοτόμα λύση για ταχύτερη εκφόρτωση και φόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, που μπορεί να μειώσει έως και 30 ώρες το ταξίδι κάθε πλοίου. «Τι σημαίνει αυτό; Τέρμα το μποτιλιάρισμα των πλοίων, περισσότερα κέρδη στον ιδιοκτήτη του λιμανιού, καθώς και της ναυτιλιακής εταιρείας, λόγω του μικρότερου χρόνου παραμονής των πλοίων στο λιμάνι, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά περισσότερων προϊόντων και αγαθών ετησίως με τον ήδη υπάρχοντα στόλο». Μπορείτε να δείτε  την παρουσίαση της καινοτομίας μας στο βίντεο εδώ.

Οι Ευστράτιος Αρτοποιός, Γεώργιος Βλαχονάσιος, Αθανάσιος Κολέττας, Κωνσταντίνος Νίνος, Σταύρος Οικονόμου, Αλκιβιάδης Πανταζής, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Ριτζούλης, Γιάννης Σουραβλάς και Μίμης Χατζηαγόρου κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ λύνοντας την πίστα του διαγωνισμού σε χρόνο ρεκόρ, ακόμη και με κλειστά τα μάτια. Με την άριστη απόδοσή τους στο Robot Game, το πιο δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι του διαγωνισμού, έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι άξιοι ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, σηκώνοντας την Ελληνική σημαία δύο φορές στο βάθρο.

Στο φετινό εθνικό τελικό, τα παιδιά τόλμησαν να δοκιμάσουν κάτι για πρώτη φορά παγκοσμίως σε επίσημο αγώνα του πρωταθλήματος First Lego League. Ειδικότερα, εκτέλεσαν τη δοκιμασία του Robot Game με κλειστά τα μάτια, θέλοντας να αποδείξουν τον αψεγάδιαστο σχεδιασμό του ρομπότ τους, καθώς και της άρτιας εκπαίδευσής τους κατά τις προπονήσεις όλους αυτούς τους μήνες. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο του αγώνα εδώ.

Οι SCRAPS by FutureLab καλούνται τώρα ως πρωταθλητές Ελλάδος, να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Παγκόσμια Διοργάνωση στο Χιούστον, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με τις καλύτερες ομάδες από 110 χώρες του κόσμου. Το επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε τέτοιες Παγκόσμιες διοργανώσεις είναι εξαιρετικά υψηλό. Η αγωνιστική μας ομάδα έχει την εμπειρία, το πάθος και την θέληση να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις ομάδες διεκδικώντας για ακόμη μία χρονιά το υψηλότερο σκαλί του βάθρου για την Ελληνική μας σημαία.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.