Πρωταθλήτρια Ευρώπης η 17χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου από την Κερκίνη

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η 17χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου από την Κερκίνη

«Άλμα» στην κορυφή της Ευρώπης πραγματοποίησε η 17χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου από την Κερκίνη κερδίζοντας χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

Η νεαρή έκανε αυτό που μπορούσε και με άλμα στα 4,05 μ. ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στη διοργάνωση, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Ιερουσαλήμ. Η ταλαντούχα αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με δάκρυα χαράς στα μάτια, στις αγκαλιές του προπονητή της Σάββα Κεφαλίδη και των συναθλητών της που βρέθηκαν στο στάδιο για να στηρίξουν την προσπάθεια της, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα. Η 17χρονη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,60 μ. και πέρασε διαδοχικά δίχως απώλειες τα 3,75 μ., 3,85 μ., 3,95 μέτρα. Στη συνέχεια πέρασε τα 3,95 μ., ενώ δεν υπερέβη τα 4,10 μ., γνωρίζοντας πριν την τρίτη άκυρη πως είναι ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Τριανταφύλλου έδειξε την ψυχραιμία που χρειαζόταν και έφτασε στο στόχο της, σε έναν αγώνα που ήταν η μόνη που ξεπέρασε τα 4,00 μέτρα. Το επίπεδο του τελικού ήταν καλό, ωστόσο τα υπόλοιπα φαβορί του αγώνα, ανάμεσα σε αυτά και η Γερμανίδα Λίλι Σαμάνσκι με 4,21 μ., δεν βρέθηκαν στην ημέρα που θα ήθελαν. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Βικτόρια Όντροβα με 3,95 μ., η οποία μετά τη μία άκυρη στα 4,05 μ., ανέβηκε στα 4,10 μ., ώστε να απειλήσει την Ελληνίδα, δίχως όμως επιτυχία. Χάλκινη ήταν η Ελά Ουντένας (Σουηδία) με 3,85 μέτρα.

Η Τριανταφύλλου κατάφερε να ανακάμψει στη διάρκεια της θερινής περιόδου, μετά τον τραυματισμό που είχε τον χειμώνα και την κράτησε μακριά από τους αγώνες. Παρά την αποχή της από τη δράση κατάφερε γρήγορα να βελτιώσει τα ρεκόρ της και να φτάσει στα 4,15 μ. πριν λίγες ημέρες στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης. Η αθλήτρια κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, που είναι μόλις η τρίτη στην ιστορία της και παράλληλα συνέχισε την μεγάλη παράδοση της χώρας μας στο επί κοντώ, ένα αγώνισμα που μας έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Η χώρα μας έφτασε τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

eproodos.gr

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.