Πρωτοχρονιά με κακοκαιρία

Bροχές, καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Πρωτοχρονιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Θεσσαλονίκη

 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Βελτίωση το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

 

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιονιά στα ορεινά – ημιορεινά. σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά μέχρι 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια μέχρι 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, κυρίως θαλασσιά και παραθαλάσσια όπου πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μετρά). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά μέχρι 9 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου χιονόνερο η παροδικές χιονοπτώσεις και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων στα βόρεια από το βράδυ.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά μέχρι 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινα καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά, 300 με 500 μετρά) κατά τόπους πυκνές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

 

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως το απόγευμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019
Καιρός: Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ αργά τη νύχτα χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες το πρωί στα Δωδεκάνησα και χιονοπτώσεις στα ορεινά, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο νότιο αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

 

Νέο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις την Πέμπτη 3 Ιαινουαρίου 

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας έχει αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά έρχεται την Πέμπτη. Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την Αδριατική θάλασσα θα κινηθεί νοτιοανατολικά από το βράδυ της Τετάρτης και μέσα στη διάρκεια της Πέμπτης και θα δώσει βροχές ή χιονόνερο στο Ιόνιο και έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές – ημιορεινές και πεδινές περιοχές από Στερεά Ελλάδα και βορειότερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχουν ιδιαίτερα αυξημένες πιθανότητες την Πέμπτη να χιονίσει σε αρκετές πεδινές πόλεις της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας, με εξίσου πολύ αυξημένες πιθανότητες και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης (από το πρωί) , αλλά και τοπικά στα πεδινά της Αττικής και μέσα στην Αθήνα προς το μεσημέρι / απόγευμα ίδιας ημέρας).

 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.