Πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής υγείας της ΠΚΜ στο 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει για τρίτη χρονιά τα Προγράμματα Ενημέρωσης και Αγωγής Υγείας …σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη αποδοχή και ανταπόκριση που σημείωσαν τα προγράμματα ενημέρωσης και αγωγής υγείας του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΠΚΜ κατά τα δύο προηγούμενα έτη αποτελεί το βασικό λόγο που αποφασίστηκε η συνέχιση της υλοποίησής τους και μετά τις διακοπές των εορτών, με επέκτασή τους σε νέες σχολικές μονάδες για το τρέχον σχολικό έτος 2013-2014.

 

Τα προγράμματα ενημέρωσης, αγωγής και προαγωγής υγείας που εκπονήθηκαν και εφαρμόζονται από τους ιατρούς του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Κ.Μ σε σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται για τρίτη σχολική χρονιά με τα εξής θέματα:

  • «Η υγιεινή των χεριών» στα δημοτικά σχολεία
  • «Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα» ( ΣΜΝ) στα γυμνάσια και
  • Από το διδακτικό έτος 2012-13 ξεκίνησε και η ενημέρωση για το κάπνισμα με θέμα«Ενεργητικός Αντικαπνιστής» στα γυμνάσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της ΠΚΜ πραγματοποιείται με τη συμβολή των διευθυντών των σχολικών μονάδων ενώ έχει εγκριθεί από τους αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Παιδείας, με τη θετική εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης .

 

 

 

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τις κ.κ. Σιδηροπούλου Μαρία, ιατρό Δ. Υγείας ΕΣΥ, προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΠΚΜ και Παύλου Ιωάννα, ιατρό Δ. Υγείας ΕΣΥ .

 

Το τρέχον πρόγραμμα ενημέρωσης και αγωγής υγείας της ΠΚΜ έχει ως εξής:

 

2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 05/02/14 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΗΣ

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.