Πρόγραμμα  ERASMUS+ του ΓΕΛ Καλλιθέας – Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση: Ένα δημιουργικό και παραγωγικό σχολείο

Πρόγραμμα  ERASMUS+ του ΓΕΛ Καλλιθέας – Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση: Ένα δημιουργικό και παραγωγικό σχολείο

Ολοκληρώθηκε από το ΓΕΛ Καλλιθέας, Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Καινοτομία και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση: Ένα δημιουργικό και παραγωγικό σχολείο». Πρόκειται για δράση ΚΑ1: Κινητικότητα προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπεύθυνη μονάδα υλοποίησης για την Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος βρέθηκε αντιπροσωπεία του σχολείου ΓΕΛ Καλλιθέας Θεσσαλονίκης, στη Valetta της Μάλτας. Συγκεκριμένα η Διευθύντρια του σχολείου κ. Γιαντσούλη Θεούλα και η υποδιευθύντρια κ. Ασβεστά Αναστασία παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πενθήμερο σεμινάριο (28 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2021) που διοργάνωσε ο οργανισμός Enjoyitaly με θέμα τις άτυπες μορφές διδασκαλίας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από διαφορετικές βαθμίδες και τύπους εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Τεχνικής Εκπαίδευσης) και από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Ρουμανία, Πολωνία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία και τέσσερα σχολεία από την Ελλάδα.

 

Στόχος του σχεδίου μας είναι να βελτιωθεί το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του Προγράμματος Σπουδών και την ανανέωση των μαθησιακών μεθόδων, ώστε να καταστεί ελκυστικό για τους μαθητές μας. Το σχολείο μας ήδη τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει καινοτόμους μεθόδους μάθησης και στοχεύει στη διεύρυνσή τους. Ενσωματώνει στην καθημερινή διδακτική διαδικασία άτυπες μορφές εκπαίδευσης και εργαλεία ΤΠΕ, όπως είναι ο καταιγισμός ιδεών, η ομαδοσυνεργατική μέθοδος διδασκαλίας, η αλληλοεπίδραση μεταξύ των μαθητών, η ενεργητική μάθηση, η ανεστραμμένη πυραμίδα, το παίξιμο ρόλων, η δημιουργία βίντεο κλπ. Η υιοθέτηση αυτών των μεθόδων καθιστά το περιβάλλον του σχολείου ελκυστικό και την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη και δημιουργική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές μας.

ΓENIKO ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.