Πρόταση για τη δημιουργία της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Oraio-Business

Του Θεόδωρου Κουτρούκη, Οικονομολόγος, Επικ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Ωραιοκάστρου.

Πρόταση για τη δημιουργία της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Oraio-Business

Η προτεινόμενή θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων Oraio-Business θα είναι ένας νέος χώρος εργασίας, δικτύωσης και υποστήριξης επιχειρηματιών έως 35 ετών, αλλά και αποφοίτων πανεπιστημίων που επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση στο Δήμο μας. Η θερμοκοιτίδα θα ανοίξει τις πόρτες της αρχικά σε 10 επιχειρηματίες.
Στόχος του εγχειρήματος θα είναι να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια (επαφές, τεχνογνωσία, γνώση) σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Οι χρήστες του Oraio-Business θα μπορούν να εργαστούν σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με γραφεία και δωρεάν ίντερνετ και θα έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια/μαθήματα, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες και δυνατότητα δικτύωσης (με εταιρίες, πανεπιστήμια, φορείς, άτομα).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Oraio-Business θα περιλαμβάνει σεμινάρια σε θέματα branding, έρευνας αγοράς, πνευματικών δικαιωμάτων κ.α., ενώ θα δοθεί βάση στην ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων αλλά και στους τρόπους προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων.
Επίσης, θα παρέχεται το πρόγραμμα Business Mentoring (καθοδήγησης και συμβουλών) που θα είναι εξατομικευμένο ανάλογα με τις ανάγκες κάθε συμμετέχοντα. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν ακόμη, τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων δικτύωσης και ειδικών workshops με εκπροσώπους εταιριών ή άλλων φορέων οι οποίοι θα συνδράμουν τους συμμετέχοντες με την εμπειρία και τις συμβουλές τους.
Με άλλα λόγια, το Oraio-Business θα γίνει μια κυψέλη νέων επιχειρηματιών στο Δήμο μας.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.