Πρώην αντιδήμαρχος αποχώρησε από την παράταξη Γαβότση στο δήμο Ωραιοκάστρου

Πρώην αντιδήμαρχος αποχώρησε από την παράταξη Γαβότση στο δήμο Ωραιοκάστρου

 

Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγη ώρα από την παράταξη του δημάρχου Ωραιοκάστρου ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου και στενός συνεργάτης του, Ηρακλής Τσακαλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» και την ανεξαρτητοποίηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του δήμου παίρνοντας τον λόγο ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στην οποία αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή, σχεδόν δύο χρόνια μετά την καρατόμησή του από τη θέση του αντιδημάρχου κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Τσακαλίδης ιδιαίτερα αιχμηρός εξαπέλυσε ευθείες βολές στο πρόσωπο του δημάρχου Ωραιοκάστρου καταλογίζοντάς του ότι σε πολλές περιπτώσεις αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων αναφέροντας αναλυτικά μια σειρά λαθών του κ. Γαβότση σε διάφορους τομείς της διοίκησής του. Ο πρώην αντιδήμαρχος τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του ενώ αναφερόμενος στον τρόπο καρατόμησής του είπε χαρακτηριστικά: «Σε περιπτώσεις ώριμων ανθρώπων- πολύ περισσότερο όταν αυτοί κατέχουν υψηλές θέσεις διοικητικής ευθύνης- οι οποιεσδήποτε διαφωνίες, διαφορές αλλά και συγκρούσεις πάνω σε κρίσιμα θέματα του δήμου, επιλύονται με ηρεμία, σύνεση προτάσσοντας το κοινωνικό συμφέρον». Όπως υποστήριξε, τότε ήταν και η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει από την παράταξη. «Δεν το έκανα όμως και επέλεξα μια ενωτική στάση, χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Έβαλα πάνω από όλα το συμφέρον της παράταξης και του τόπου, υποβαθμίζοντας το προσωπικό μου πολιτικό προφίλ», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σεβάστηκε την επιλογή του δημάρχου να τον απομακρύνει, ενοχλήθηκε όμως από τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο.

Ο κ. Τσακαλίδης έκανε λόγο για αυλή του δημάρχου με αυλοκόλακες οι οποίοι φροντίζουν, όπως είπε, να παραμένει σε μια γυάλα, ανέπαφη από τον πραγματικό κόσμο. Ο πρώην αντιδήμαρχος τόνισε ότι αποχωρεί από την παράταξη καθώς όπως είπε: «Δεν θέλω να σε ακολουθήσω στην επιλογή του κυνισμού ως μεθόδου αντιμετώπισης θεμάτων που αφορούν στον τρόπο διοίκησης, στην επιλογή συνεργατών ή στην αποπομπή συνεργατών». «Το 2010 δέχθηκα την πρότασή σου να είμαι από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξης, δέχθηκα γιατί προσέβλεπα σε μια παράταξη, που θα προσέθετε και πολλαπλασίαζε. Με λύπη μου όμως- και με δική σου ευθύνη- διαπιστώνω ότι αυτή η ίδια παράταξη αφαιρεί πλέον και διαιρεί», είπε και κατέληξε: «Μέχρι τώρα έδωσα χρόνο στον χρόνο. Αυτός που θα έπρεπε να το εκμεταλλευτεί όμως, δυστυχώς δεν το έπραξε».

πηγή myportal.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.