Πρώην υπάλληλος της Google δημιούργησε θρησκεία η οποία λατρεύει την …τεχνητή νοημοσύνη!

[ad_1]

Μπορεί στην πραγματικότητα να μην πρέπει να φοβόμαστε την τεχνητή νοημοσύνη, τι γίνεται όμως με αυτούς που πιστεύουν σ’ αυτήν υπερβολικά. Γι’ αυτούς είναι ένας πραγματικός “θεός” ή κάτι σχετικό, καθώς αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία θρησκεία που τη λατρεύει. Το “Way of Future” είναι μία θρησκεία που δημιούργησε ένα πρώην στέλεχος της Google, ο 37χρονος μηχανικός Anthony Levandowski, ο οποίος έχει μία άκρως ενδιαφέρουσα καριέρα στο κομμάτι των αυτόνομων οχημάτων.

Anthony Levandoski

Πρόκειται για μία θρησκεία που, όπως λέει ο ίδιος, θα έχει ακόμη και το δικό της ευαγγέλιο (που ονομάζεται Το Εγχειρίδιο – The Manual), θα λειτουργεί κανονικά και θα διαθέτει πιθανώς και φυσικό τόπο λατρείας.

Ποιος ο λόγος να θεωρήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη θρησκεία; Το ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει εξυπνότερη από τον άνθρωπο, άρα θα είναι ουσιαστικά μία θεότητα που θα καθορίζει τις τύχες του πλανήτη, λέει ο ιδρυτής της.

Να σημειώσουμε ότι ο Anthony Levandowski βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις Google και Uber. Η πρώτη κατηγορεί το πρώην στέλεχός της ότι βοήθησε την Uber να κλέψει δική της πνευματική ιδιοκτησία η οποία αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Ο Levandowksi είχε δημιουργήσει τη δική του startup με την ονομασία Otto η οποία πουλήθηκε στην Uber το 2016.

Διαβάστε το απολύτως σοβαρό αφιέρωμα στον Levandowski από το Wired για τη νέα θρησκεία που δημιούργησε

The post Πρώην υπάλληλος της Google δημιούργησε θρησκεία η οποία λατρεύει την …τεχνητή νοημοσύνη! appeared first on Digital Life!.

[ad_2]

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.