Αρχική ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ TOP NEWS Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά φαινόμενα την Κυριακή – Βελτίωση από το...

Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά φαινόμενα την Κυριακή – Βελτίωση από το μεσημέρι

Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά φαινόμενα την Κυριακή – Βελτίωση από το μεσημέρι

Για την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026, προβλέπεται άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές, τις μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά και τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα τις πρωινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση να αναμένεται από το μεσημέρι και μετά στις περισσότερες περιοχές.


Βροχές & Καταιγίδες

  • Δυτική Ελλάδα, Θράκη & Ανατολικό Αιγαίο: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα δυτικά, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.

  • Μακεδονία & Θεσσαλία: Τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένεται νέα αύξηση των νεφώσεων από το βράδυ.

  • Αττική & Κυκλάδες: Πρόσκαιρες βροχές νωρίς το πρωί και γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Χιόνια

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι & Θερμοκρασία

  • Άνεμοι: Θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

  • Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 15-16°C, στα δυτικά τους 18°C και στην υπόλοιπη χώρα τους 19-20°C (τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα).


Πρόγνωση ανά περιοχή

  • Ωραιόκαστρο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί και βελτίωση από το μεσημέρι. Νέα αύξηση νεφώσεων από το βράδυ. Θερμοκρασία από 6 έως 14°C.

  • Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και πιθανή καταιγίδα τις πρωινές ώρες. Βελτίωση από το μεσημέρι, αλλά με νέα συννεφιά αργά το βράδυ. Θερμοκρασία από 07 έως 15°C.

  • Μακεδονία & Θράκη: Βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ανατολικά. Χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.

  • Αττική: Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και μετά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία έως 19°C.

  • Ιόνιο & Δυτικά Ηπειρωτικά: Καταιγίδες το πρωί στα βόρεια και χιόνια στα βουνά. Βελτίωση από το μεσημέρι.

  • Νησιά Αιγαίου & Κρήτη: Βροχές στα ανατολικά και τις Κυκλάδες με βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία έως 20°C.


vendo
oraiokastro 24 Η ενημέρωση δεν έχει ώρα