Πυγμαχία: Πρώτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Πυγμαχία: Πρώτη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Πυγμαχία: Σπουδαία επιτυχία για την Ελλάδα, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων με 5 μετάλλια.

Η Άννα Μαρία Τριφύλλη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση που έγινε στο Μαυροβούνιο. Ασημένιο μετάλλιο έφερε στην Ελλάδα η δυναμική Ιωάννα Κάντζαρη, ενώ το χάλκινο κέρδισαν οι Δανάη ΖενουνλλάριΘωμάς Μποδιτσόπουλος και Νίκος Καλυβάκης.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, με την Τριφύλλη, πέρα από το χρυσό, να κερδίσει για πρώτη φορά και τον τίτλο της Best Fighter. Η Ελληνίδα πυγμάχος στον τελικό της κατηγορίας της (48 κιλά) επικράτησε της Ισίκ Φιλίζ από την Τουρκία.

Η Ιωάννα Κάντζαρη (54 κιλά) στην τελική αναμέτρηση της κόντρα στην Μπιμπιάννα Λοβάσοβα έδωσε έναν συγκλονιστικό αγώνα, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Η Δανάη Ζενουνλλάρι (60 κιλά) έδωσε με τη σειρά της μεγάλη μάχη, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τοκαρέβα από τη Ρωσία, αφήνοντας όμως εξαιρετικές εντυπώσεις με την δυναμική της παρουσία.

Για την κατηγορία των 54 κιλών στον ημιτελικό ο Θωμάς Μποδιτσόπουλος αντιμετώπισε τον Αζέρο Ομάρ Ασανλί όμως ένας τραυματισμός χαμηλά στο πόδι, τον ανάγκασε να αποχωρήσει χάνοντας έτσι το δικαίωμα της διεκδίκησης της νίκης και την είσοδο του στον τελικό της κατηγορίας του. Ο Νίκος Καλυβάκης στον ημιτελικό της κατηγορίας του (60 κιλά) αντιμετώπισε τον Ρώσο, Μπιλάλ Ντακάεφ κι ηττήθηκε με ομόφωνη απόφαση.

onsports.gr
vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.