Πως μια κλήση στη Γραμμή SOS 1056 οδήγησε στη σύλληψη του 81χρονου που ασελγούσε σε ανήλικο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη

Πως μια κλήση στη Γραμμή SOS 1056 οδήγησε στη σύλληψη του 81χρονου που ασελγούσε σε ανήλικο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες η είδηση για τη σύλληψη ενός 81χρονου ο οποίος ασελγούσε κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ενός 13χρονου (σήμερα) κοριτσιού έναντι χρηματικών ποσών.

Όλα ξεκίνησαν αρχές Δεκεμβρίου του 2017 από μια κλήση που έλαβε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» από έναν κύριο που έβλεπε συχνά το ανήλικο κορίτσι να μπαίνει στο γραφείο που διατηρούσε ο 81χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Το εξειδικευμένο προσωπικό του οργανισμού, συλλέγοντας όλες τις πληροφορίες από την κλήση που είχε λάβει, ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να ερευνήσουν την υπόθεση.

Χάρη στην παρατηρητικότητα και στο ενδιαφέρον ενός κυρίου που κάλεσε ανώνυμα στη Γραμμή SOS 1056 τελείωσε το μαρτύριο για το 13χρονο κορίτσι.

Κατόπιν αιτήματος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία καθώς και φωτογραφίες του 81χρονου προς ενημέρωση του κόσμου για τη διερεύνηση της συμμετοχής του σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθημερινά η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» δέχεται κλήσεις για πράξεις σε βάρος παιδιών που αφορούν την παραμέληση και την κακοποίησή τους και πάντα βρίσκεται λύση σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις εισαγγελικές αρχές.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε ΚΑΘΕ παιδί που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης, bullying, παράνομης διακίνησης κι εμπορίας στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ την ολιστική αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά παιδί σε κίνδυνο καλέστε, ακόμα και ανώνυμα, στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που λειτουργεί με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.