Πόλος χονδρεμπορίου και εκθεσιακών κέντρων το Ωραιόκαστρο. Δείτε τι προβλέπει για την Δυτική Θεσσαλονίκη το νέο ρυθμίστικο

Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης παρουσίασε χθες σε δημόσια εκδήλωση ο υπουργός Περιβάλλοντος και καινοτομίας Γιάννης Μανιάτης με στόχο όπως δήλωσε…
αυτό να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα

Η δυτική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος προγραμματίζεται να γίνει πόλος μεταποίησης, χονδρεμπορίου, διαμετακόμισης και εκθεσιακών κέντρων. Απαιτείται η συγκέντρωση των δραστηριοτήτων σε οργανωμένους υποδοχείς και η εξυγίανση των ήδη υφισταμένων υποδοχέων, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση του θέματος του βιομηχανικού κινδύνου. Επιπλέον, είναι επιθυμητή η ενίσχυση της περιοχής με δραστηριότητες ερευνητικές και επιχειρηματικές, όπως και με ξενοδοχειακές και νοσηλευτικές εγκαταστάσεις, αλλά και με εγκαταστάσεις αναψυχής.

σχετικά με τα πρώην στρατόπεδα:

Ανασυντάσσονται οι ελεύθεροι χώροι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (ιδιαίτερη αναφορά σε περιφερειακή τάφρο αι χειμάρρους που απορρέουν σ΄ αυτή). Προβλέπεται προώθηση προγράμματος αστικής και τοπιακής ανάπλασης, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στο δυτικό τόξο (από τον δήμο Συκεών μέχρι και τις εκβολές του Δενδροποτάμου) και η ένταξη των στρατοπέδων που βρίσκονται εντός ή στις παρυφές του ΠΣΘ στο δίκτυο ελεύθερων χώρων, με κύρια και κατά προτεραιότητα χρήση το αστικό πράσινο.

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.