Πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν πλέον ΤΑΞΙ, λεωφορεία ΚΤΕΛ, ΟΣΥ, ΟΑΣΘ, τουριστικά και δημοτικά

Πόσους επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν πλέον ΤΑΞΙ, λεωφορεία ΚΤΕΛ, ΟΣΥ, ΟΑΣΘ, τουριστικά και δημοτικά

Συμπληρωματικά μέτρα για τη μεταφορά επιβατών για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19 (κορωνοϊού).
Με εγκύκλιο του  Υφυπουργού Μεταφορών, καθίσταται υποχρεωτική από 1η Απριλίου και μέχρι 31-5-2020, η ρύθμιση που είχε ξεκινήσει ως σύσταση, σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τι προβλέπει η εγκύκλιος με ΑΔΑ   9ΚΡ9465ΧΘΞ-ΔΟ4 της 1/4/2020, με μια ματιά:

  1. Ταξί 5 θέσεων: 1 επιβάτης
  2. Ταξί 6-7 θέσεων: 2 επιβάτες
  3. Ταξί 8-9 θέσεων: 3 επιβάτες
  4. Σε όλα επιτρέπεται υπέρβαση εαν επιβαίνουν γονέας (1 από τους δύο!) με ανήλικα τέκνα.
  5. Σε όλα τα λεωφορεία επιτρέπεται η πλήρωση μέχρι του 50% των θέσεων
  6. Ισχύς: μέχρι 31-5-2020

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

1. Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός (1) επιβάτη πλέον του οδηγού. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου (2ου) επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).

2. Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. Ειδικής Μίσθωσης ΕΙΔΜΙΣΘ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά δύο (2) επιβατών πλέον του οδηγού.

3. Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. Ειδικής Μίσθωσης ΕΙΔΜΙΣΘ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά τριών (3) επιβατών πλέον του οδηγού.

4. Στις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατ΄εξαίρεση η υπέρβαση του ορίου
επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

5. Για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης (Λ.Ι.Χ.), συμπεριλαμβανομένων και των λεωφορείων δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

6. Οι ανωτέρω περιορισμοί για τη μεταφορά επιβατών ισχύουν μέχρι 31.5.2020 και δύνανται να παραταθούν, εφόσον οι έκτακτες συνθήκες το επιβάλουν.

sakisgeorgiadis.blogspot.com

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.