Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

Το Δημοτικό Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου» (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) ενημερώνει ότι θα δέχεται αιτήσεις εισαγωγής παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς του για το σχολικό έτος 2018-2019 από την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 έως και την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018. Δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του έχουν:

. βρέφη από 6 μηνών έως 2,5 ετών και

.προνήπια από 2,5 ετών έως την εγγραφή τους στο Νηπιαγωγείο.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου δεν έχει ενταχθεί στη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, οπότε δύναται να εγγράψει στους Παιδικούς Σταθμούς του, παιδιά που είναι γεννημένα το 2014.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να παραλάβουν Έντυπα Αιτήσεων Εισαγωγής:

α) από τους Παιδικούς Σταθμούς

β) από τα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. (Δημοτικό κτίριο «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» Μακεδονικού Αγώνα & Καραϊσκάκη) στο Παλαιόκαστρο

γ) από την ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται καθημερινά από 07:30 έως 14:00 στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. (Δημοτικό κτίριο «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» Μακεδονικού Αγώνα & Καραϊσκάκη) στο Παλαιόκαστρο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

α) Αίτηση με συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο της μητέρας ή του πατέρα ή του κηδεμόνα του παιδιού.

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, και όπου αυτό δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, ή/και ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης.

γ) Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, με προσδιορισμό του ύψους των αποδοχών τους, και αντίγραφο αναγγελίας πρόσληψης της αιτούσας/του αιτούντος ή της σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4 (ετήσιος πίνακας προσωπικού).

δ) Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ, του γονέα ή των γονέων που είναι άνεργοι.

ε) Βεβαίωση υγείας του παιδιού συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από Παιδίατρο, καθώς και αντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

στ) Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων.

ζ) Λογαριασμός ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΑΘ, όπου αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας του αιτούντα γονέα.

ζ) Κάθε άλλο δικαιολογητικό που κρίνεται ανά περίπτωση, όπου αποδεικνύεται ιδιαίτερη οικογενειακή, κοινωνική, οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

α) Όλες οι εγγραφές του σχολικού έτους υλοποιούνται κατόπιν αιτήσεως εισαγωγής και όχι αιτήσεως επανεγγραφής, για την ορθότερη επανεξέταση κριτηρίων εισαγωγής.

β) Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα κατατίθενται με την αίτηση (μετά την κατάθεση της αίτησης οποιοδήποτε έγγραφο δεν θα γίνεται δεκτό)

γ) Κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης πρέπει να δηλώνεται έγκαιρα στον Παιδικό Σταθμό.

δ) Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα εξετασθούν στην πρώτη φάση της επιλογής.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής» είναι ανεξάρτητες και θα υπάρξει νέα ενημέρωση (www.eetaa.gr)

Screenshot_4

 

 

 

Screenshot_5

Τα τροφεία καταβάλλονται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις (με πρώτη
δόση αμέσως μετά την έκδοση χρηματικού καταλόγου και τελευταία τον Μάιο)
αποκλειστικά και μόνο στην Τράπεζα Πειραιώς όπου τηρείται ο Αριθμός
Λογαριασμού του «Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω» .
Η καταβολή των τροφείων αφορά όλο το χρονικό διάστημα του σχολικού έτους κατά
το οποίο είναι εγγεγραμμένο το παιδί (Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο), ανεξάρτητα από
τυχόν παρουσίες ή απουσίες του.

 

Screenshot_6

 

ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ

α) Για τις οικογένειες στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων έχει θεωρηθεί ανάπηρος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Η έκπτωση αυτή ισχύει εφ’ όσον το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι του ποσού των 30.000,00 €. Αν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των παραπάνω υπερβαίνει το ποσό 30.000,00 €, καταβάλλονται τροφεία σύμφωνα με τον πίνακα τροφείων.

β) Για τα δεύτερα και τρίτα νήπια κάθε οικογένειας, που φιλοξενούνται στο Παιδικό Σταθμό, καταβάλλονται τροφεία μειωμένα κατά 10,00 € ανά τέκνο σε σχέση με το πρώτο και το δεύτερο νήπιο της οικογένειας.

γ) Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής στις αρχές της περιόδου (έως τις 30 Οκτωβρίου), χορηγείται έκπτωση 5% στο συνολικό ποσό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Γραφεία Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. : 2310 /690712 &2310/694566 Α ΄ Παιδικός Σταθμός (εντός ΟΑΕΔ ) : 2310/696996 Β ΄ Παιδικός Σταθμός (εντός Παιδόπολής ) : 2310/698621 & 2310/698070 Γ ΄ Παιδικός Σταθμός Νεοχωρούδας :2310/787104 Δ ΄ Παιδικός Σταθμός Πενταλόφου: 2310/787270 Ε ΄ Παιδικός Σταθμός Μεσαίου: 2310/786200 ΣΤ΄ Παιδικός Σταθμός Μελισσοχωρίου :23940/31150 Η Πρόεδρος Αντωνιάδου Ειρήνη

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.