Πύλη διαμεσολάβησης στο δήμο Ωραιοκάστρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πύλη διαμεσολάβησης στο δήμο Ωραιοκάστρου
Πρωτοπορώντας ο δήμος Ωραιοκάστρου εγκαινίασε την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στο ισόγειο του δημαρχείου, την «Πύλη Διαμεσολάβησης», όπου παρέχονται στο κοινό δωρεάν πληροφορίες και ενημέρωση για τη διαμεσολάβηση.
Από τις 12 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι η δικηγόρος – διαμεσολαβήτρια και συντονίστρια του προγράμματος, Ευγνωσία Ραφτοπούλου, μαζί με την Εύη Παπαδοπούλου, ενημέρωσαν και έδωσαν πληροφορίες στους προσερχόμενους πολίτες για τη δυνατότητα να λύσουν νομικά ζητήματα με διαμεσολάβηση, με κέρδη: πολύτιμο χρόνο, οικονομία σε χρήματα, διατήρηση κάποιας σχέσης και χωρίς να εκτεθούν δημόσια.
Η κ. Ραφτοπούλου την πρώτη ημέρα συνομίλησε με έντεκα πολίτες και επιχειρηματίες για το θεσμό που τώρα ξεκινά να εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες προηγμένες χώρες εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες. Εξήγησε τις βασικές αρχές της διαμεσολάβησης, τον τρόπο επιλογής των διαμεσολαβητών, τον ρόλο των δικηγόρων, το κόστος, την εκτελεστότητα της συμφωνίας και τη μεγάλη χρησιμότητά της σε υποθέσεις ιδίως εμπορικές, οικογενειακές, εργατικές, κληρονομικές, μισθωτικές και πολλές άλλες.
Οι πολίτες εκδήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους, κάνοντας ερωτήσεις και ζητώντας διευκρινίσεις για το θεσμό σε σχέση με δικαστικές υποθέσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ενημερώσεις γίνονται ατομικά σε κάθε προσερχόμενο και χωρίς επισημότητες. Οι πολίτες και επιχειρηματίες δείχνουν ικανοποιημένοι από την ενημέρωση και αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα και τα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης.
Η Πύλη Διαμεσολάβησης λειτουργεί στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου κάθε Πέμπτη από τις 12.00 έως τις 15.00.
δημος
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.