Πώς θα ρυθμίζουν τα χρέη τους οι μικρές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο ρύθμισης χρεών που επεξεργάζεται ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων μια σειρά από αντικειμενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογείται ο κάθε οφειλέτης.

Σχέδιο ρύθμισης των χρεών μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 20.000 με 30.000 ευρώ προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής της Κυριακής”, το σχέδιο που επεξεργάζεται ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος προβλέπει μεταξύ άλλων μια σειρά από αντικειμενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογείται ο κάθε οφειλέτης, όπως το ύψος του χρέους, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δημιουργήθηκε η οφειλή αλλά και η προοπτική της επιχείρησης.

Η ρύθμιση, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θα αξιολογείται και ενδεχομένως να επανακαθορίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διαπιστώνεται αν οι αρχικές συνθήκες εξακολουθούν να υφίστανται. Θα ελέγχεται και για να διαπιστωθεί αν κάποιο μέρος της οφειλής δεν είναι πραγματικό ή επιβλήθηκε μέσω προσαυξήσεων χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Χρέη

capital.gr

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.