Πώς χειρίζονται τους άλλους τα 12 ζώδια και ποιες τακτικές ελέγχου χρησιμοποιούν

Πώς χειρίζονται τους άλλους τα 12 ζώδια και ποιες τακτικές ελέγχου χρησιμοποιούν

Πώς χειρίζονται τους άλλους τα 12 ζώδια και ποιες τακτικές ελέγχου χρησιμοποιούν

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν χειριστικές τακτικές προκειμένου να κάνουν αυτό που θέλουν και κάποιοι δεν διστάζουν καθόλου να τις χρησιμοποιήσουν. Κάθε ζώδιο έχει και μία έμφυτη τάση να χρησιμοποιεί τη δική του μέθοδο για να πετύχει αυτό που επιθυμεί. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε είναι η ειλικρίνεια, η καλή επικοινωνία και η επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς. Αν ο καθένας μας προσπαθήσει να υπερβεί τις ασυνείδητες αυτές συμπεριφορές, μπορούμε να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας και να βαδίσουμε στον δρόμο της ωριμότητας.

ΚΡΙΟΣ

Το πείσμα τους και το γεγονός ότι δεν τα παρατάνε είναι με έναν τρόπο ο χειρισμός που εξασκούν. Δεν τους ενδιαφέρει αν γίνονται πιεστικοί ή ακόμα και φορτικοί, αρκεί να γίνει το δικό τους. Ακόμα και αν το κρύβουν πίσω από χαμόγελα και κάνουν χαριτωμενιές, δεν θα σταματήσουν παρά μόνο όταν καταφέρουν αυτό που επιθυμούν.

ΤΑΥΡΟΣ

Μπορεί να δημιουργήσουν πονεμένες ιστορίες για ότι είναι οι αδικημένοι αυτού του κόσμου και για το πόσο σκληρά τους έχει χτυπήσει η μοίρα. Είναι ένα από τα πιο δυνατά και ανθεκτικά ζώδια, για αυτό μην πιστεύετε τόσο εύκολα όλα τους τα κλαψουρίσματα. Όταν αρχίζουν να παίζουν το θύμα, μάλλον κάτι θέλουν από σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν ένας Δίδυμος επιθυμεί κάτι και δεν μπορεί να το αποκτήσει, θα αρχίσει να παραμορφώνει την πραγματικότητα για να φτιάξει τη δική του αλήθεια. Κοινώς, δεν θα διστάσει να πει ψέματα αθώα ή όχι και τόσο, δεν έχει καμία σημασία. Μπορεί για παράδειγμα να υποσχεθεί ότι θα κάνει κάτι, ενώ γνωρίζει εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ και δεν έχει και καμία τύψη γι’ αυτό.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος θα κρατήσει έναν μεγεθυντικό φακό πάνω σε κάθε συναισθηματικό πόνο που δέχτηκε. Κοινώς, η καταστροφολογία είναι η μέθοδος που χρησιμοποιεί. Φράσεις όπως «εγώ ποτέ δεν θα», «δεν πρόκειται να», «δεν υπάρχει περίπτωση», «δεν υπάρχει αύριο» και άλλα τέτοια ολοκληρωτικά μπορεί να πέσουν στο τραπέζι, ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να προσπαθήσουν να κατευνάσουν τους φόβους του, να τον κάνουν να νιώσει καλύτερα και να του εμπνεύσουν αισιοδοξία.

ΛΕΩΝ

Η πιο χειριστική συμπεριφορά των Λεόντων, είναι να πετάνε τα απόβλητα τους πάνω στους άλλους. Δεν αντέχουν να αμαυρώνεται η εικόνα τους, οπότε πετάνε όλα τα μελανά χρώματα κάπου αλλού. Αν κάνουν κάτι που δεν είναι και τόσο σωστό, θα βρουν έναν τρόπο είτε να φταίει κάποιος άλλος, είτε να φταίει η μοίρα, η ζωή, η κακιά η ώρα. Αρκεί να μην φταίνε οι ίδιοι. Δεν αντέχουν την αυτοκριτική.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τους λείπει η τόλμη να διεκδικούν ευθέως αυτό που θέλουν και έτσι χρησιμοποιούν δηκτικά και καυστικά σχόλια. Καμιά φορά χρησιμοποιούν αυτό τον τρόπο για να κάνουν τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα αντί για εκείνους. Μπορεί δηλαδή να φορτίσουν κάποιον εναντίον κάποιου άλλου, για να συγκρουστούν εκείνοι μεταξύ τους, έτσι ώστε ο Παρθένος να αποφύγει τις διενέξεις, αλλά να κερδίσει και αυτό που θέλει χωρίς να γίνει ο κακός της υπόθεσης.

ΖΥΓΟΣ

Δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τη γοητεία τους, ακόμα και το φλερτ, για να πετύχουν ό,τι  επιθυμούν. Άλλες φορές θα κάνουν ότι δεν έχουν την ικανότητα, τη γνώση ή τη δύναμη για να κάνουν κάτι που βαριούνται, έτσι ώστε να το κάνει κάποιος άλλος για αυτούς Επίσης, θα χρησιμοποιήσουν πολλές δόσεις διπλωματίας, που σε απλή γλώσσα σημαίνει όχι και τόσο ξεκάθαρες αλήθειες. Εάν αποκαλυφθούν κάποιες λάθος συμπεριφορές και τους  ζητηθούν εξηγήσεις, θα κάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτα…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί έχουν πολλούς και ευρηματικούς τρόπους να χειρίζονται τους άλλους. Βασικά αυτοί οι τρόποι μπορεί να συνοψιστούν στο γεγονός ότι πάντα θα είστε αντιμέτωποι με την καχυποψία τους, είτε είστε κοντά τους είτε τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας. Μερικές φορές (και αυτό ισχύει κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο) είτε έτσι είτε αλλιώς ότι και να κάνεις το μπελά σου θα βρεις…

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας Τοξότης χρησιμοποιεί την καλοσύνη για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ποντάρει στο φιλότιμο, στις διασυνδέσεις του και στον μεγάλο φιλικό του κύκλο. Δεν θα βρίσει και δεν θα ακουστεί κακή κουβέντα από το στόμα του όσο θυμωμένος και αν είναι. Με την ευγένεια και τη σωστή συμπεριφορά καταφέρνει να κάνει αυτό που επιθυμεί και να τα έχει με όλους καλά στο τέλος.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι έχουν αρκετούς τρόπους χειρισμού στο μανίκι τους. Ένας από αυτούς είναι να προσπαθούν να σε κάνουν να νιώσεις ότι χρειάζεσαι διάλεξη και καθοδήγηση. Ένας άλλος είναι να δημιουργούν «τρύπες» στην αυτοπεποίθηση του άλλου για να έχουν περισσότερο έλεγχο. Παίρνουν εύκολα τον ρόλο του ηθικολόγου διδασκάλου, διότι καμιά φορά απουσιάζει η κατανόηση και αυτό θολώνει την αντίληψη τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η τακτική ελέγχου που χρησιμοποιούν οι Υδροχόοι πιο συχνά, είναι το να  χάνονται από τη ζωή σας μέχρι να σας φέρουν εκεί που θέλουν. Μέχρι δηλαδή να νιώσετε τόσες τύψεις, να αναρωτιέστε τι λάθος κάνατε, ώστε να είστε έτοιμοι να δώσετε γη και ύδωρ. Είναι μία κρυφή χειριστική μέθοδος και συχνά δεν την αντιλαμβάνεται κανείς ως τέτοια.

ΙΧΘΥΕΣ

Αυτό που κάνουν συχνότερα Ιχθύες είναι να μην έχουν πάντα την υπευθυνότητα των πράξεων τους. Αισθάνονται ότι είναι υπεράνω της ευθύνης είτε γιατί θυματοποιούνται είτε γιατί θεωρούν τον εαυτό τους ξεχωριστό και κατά συνέπεια δικαιούνται να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Άση Μπήλιου

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.