Π. Τσακίρης: Σε 4 χρόνια κάναμε πολλά για να οδηγήσουμε μπροστά τον Δ. Ωραιοκάστρου, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου

Π. Τσακίρης: Σε 4 χρόνια κάναμε πολλά για να οδηγήσουμε μπροστά τον Δ. Ωραιοκάστρου, συνεχίζουμε όλοι μαζί για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του τόπου

Τα έργα που υλοποίησε ως Διοίκηση στον Δήμο Ωραιοκάστρου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με στόχο να οδηγήσει τον τόπο μπροστά παρουσίασε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης.

Στην εκδήλωση που έγινε χθες βράδυ στο Ωραιόκαστρο και χαρακτηρίστηκε από την ισχυρή παρουσία εκατοντάδων πολιτών και έντονο παλμό, ο Παντελής Τσακίρης παρουσίασε τα «Ανθρώπων Έργα» που υλοποιήθηκαν στο Ωραιόκαστρο, την Καλλιθέα και την Μυγδονία υπό τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνέπειες που δημιούργησε η πανδημία.

Η εκδήλωση, που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάννης Χαβιανίδης, άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Αν σκεφτεί κανείς όλα αυτά που έγιναν στον Δήμο Ωραιοκάστρου σε μία δύσκολη για όλους μας τετραετία, αναλογιστείτε τι πρόκειται να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος πως και στην επόμενη Διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου θα είναι ο Παντελής Τσακίρης, για να υλοποιήσει αυτά που με όραμα και κόπο σχεδιάζει. Είναι μία Διοίκηση που χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του κόσμου γιατί κάνει έργα που οδηγούν μπροστά τον Δήμο. Έκανε πολλά υπό αντίξοες συνθήκες, είμαι σίγουρος πως θα πετύχει ακόμη περισσότερα τώρα που επιστρέψαμε στην κανονικότητα».

Αμέσως μετά παρουσιάστηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα εκπροσώπων επιστημονικών φορέων, του Δημήτρη Φινοκαλιώτη, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Βασίλη Γεωργιάδη, προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Δημήτρη Τσακούμη, προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/ΤΚΜ και του Σπύρου Μάμαλη, πρώην προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Μίλησαν για τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, και τα έργα που πέτυχε να υλοποιήσει μαζί με τους συνεργάτες του προς όφελος των πολιτών.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν πέντε θεματικά βίντεο για τα έργα που έκανε η Διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στους τομείς των διοικητικών υπηρεσιών, της ψηφιακής διακυβέρνησης, της καθημερινότητας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, της κοινωνικής πολιτικής και των έργων.

Π. Τσακίρης: «Η πρόοδος, η εξωστρέφεια και η σοβαρότητα θα κερδίσουν τη μάχη της 8ης Οκτωβρίου»

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ανέβηκε στο βήμα εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων και ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου για την ισχυρή παρουσία τους στην εκδήλωση παρουσίασης του δημοτικού έργου.

«Μέσα στην πανδημία, αντί να συρθούμε, τρέξαμε! Διεκδικήσαμε και πήραμε χρήματα εκατομμυρίων ευρώ για τον τόπο μας, τόσα που ποτέ άλλοτε δεν διεκδικήθηκαν για τον Δήμο Ωραιοκάστρου», τόνισε ο κ. Τσακίρης και επισήμανε ότι «σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες βγάλαμε έργα υποδομών από χρόνιο τέλμα και πλέον είτε εκτελούνται και πρόκειται να παραδοθούν σύντομα προς χρήση είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί!»

«Αλλάξαμε την όψη του δημόσιου χώρου απ’ άκρη σ’ άκρη του Δήμου μας με αισθητικές και λειτουργικές αναπλάσεις που ομορφαίνουν τη ζωή μας. Δημιουργήσαμε παιδικές χαρές. Επισκευάσαμε αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία. Εμπλουτίσαμε τις δραστηριότητες του κολυμβητηρίου και αυξήσαμε τον αριθμό των εγγεγραμμένων. Φέραμε πρωτότυπες αθλητικές διοργανώσεις που ποτέ ξανά δεν είδε ο Δήμος μας και διοργανώσαμε υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις με λαμπρούς καλλιτέχνες. Στηρίξαμε τους ευάλωτους συνδημότες μας με σειρά έργων τόσο μέσα από τις Κοινωνικές μας Υπηρεσίες, όσο και μέσα από όσα κάναμε για την υγεία των συνδημοτών μας», τόνισε ο κ. Τσακίρης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπων Έργα», Παντελής Τσακίρης, αναφέρθηκε στη συνέχεια στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον Δήμο και στην μετάβαση στην ψηφιακή εποχή. «Αλλάξαμε με το ”καλημέρα” την εσωτερική διάρθρωση του Δήμου μας, μπήκαμε στην κινητικότητα και αξιοποιήσαμε καλύτερα τους ανθρώπινους πόρους μας, ώστε να μπορέσουμε να διοικήσουμε αποτελεσματικά. Μειώσαμε δημοτικά τέλη για να σταθούμε δίπλα στον επιχειρηματία, δίπλα σε κάθε νοικοκυριό και σε κάθε αγρότη-κτηνοτρόφο του τόπο μας. Οδηγήσαμε τον Δήμο μας στην ψηφιακή εποχή, απλοποιώντας διαδικασίες και κάνοντας τις συναλλαγές σας με τις υπηρεσίες του Δήμου εύκολες και γρήγορες. Για αυτό μας μάλιστα το ψηφιακό άλμα βραβευτήκαμε με το Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Αγαπημένοι μου συνδημότες από όσα είδατε και όσα ακούσατε σήμερα καταλάβατε ίσως ότι μόνο αδρανείς δεν μείναμε! Κάναμε τα πάντα ακριβώς για να οδηγήσουμε τον Δήμο Ωραιοκάστρου μπροστά και το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρά τις όποιες ελλείψεις ή τα όποια λάθη», τόνισε ο κ. Τσακίρης και ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε τους πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου «να εστιάσουν όχι στην εύκολη κι ανέξοδη κριτική ορισμένων, όχι σε αυτούς που περιμένουν στη γωνία για να δουν πότε θα στραβοπατήσουμε για να βγουν να πουν κάτι κακό, πιστεύοντας ότι έτσι δικαιώνονται στα δικά σας μάτια,  αλλά στα έργα που σας παρουσίασα σήμερα εδώ. Έργα από Ανθρώπους, Έργα για Ανθρώπους, Ανθρώπων Έργα! Και να είστε βέβαιοι ότι η πρόοδος, η εξωστρέφεια και η σοβαρότητα θα κερδίσουν την μάχη της 8ης Οκτωβρίου. Σε αυτή την μάχη με το παλιό και αναχρονιστικό δεν περισσεύει κανείς. Μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου. Μαζί θα δώσουμε τον έντιμο αγώνα, μαζί θα κερδίσουμε!».

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.