Π.Χατζηευαγγέλου : Χέρι χέρι Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και πρόεδρος ΔΗΚΕΩ οδηγούν στο κλείσιμο των ΚΔΑΠ

Χέρι χέρι Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και πρόεδρος ΔΗΚΕΩ οδηγούν στο κλείσιμο των ΚΔΑΠ του Δήμου μας.
Αφού πέρυσι πήραν απόφαση για κλείσιμο δομών π.χ ΚΔΑΠ Παλαιοκάστρου , φέτος ΚΔΑΠ Λητής και επιπλέον φέτος έχουμε το φαινόμενο της τροποποίησης της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων των ΚΔΑΠ που απέμειναν, από οχτάωρη εργασία σε τετράωρη εν μια νυκτί.
Υπό τον φόβο της απόλυσης υποχρέωσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν την μείωση του ωραρίου κατά επέκταση και μείωση αποδοχών .
Και όλα αυτά δίχως να ιδρώσουν φανέλα Δήμαρχος και πρόεδρο ΔΗΚΕΩ.
Με μια απλή απόφαση οδηγούν οικογένειες στην ανασφάλεια και στην ανεργία και παράλληλα στην απαξίωση του θεσμού των κοινωνικών δομών του Δήμου μας. Απαξίωση των ανθρώπων που τρέξανε όλα αυτά τα χρόνια για να στήσουν τις δομές αυτές , απαξίωση στους γονείς , απαξίωση στους εργαζόμενους , απαξίωση του δημοσίου χαρακτήρα.
Μέσα σε όλο αυτό το μεθοδευμένο σκηνικό της διοίκησης είχαμε πέρυσι το κλείσιμο Δύο παιδικών σταθμών του Δρυμού και Μελισσοχωρίου.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτή η διοίκηση θέλει το κλείσιμο αυτών των κοινωνικών δομών . Βγάζει σπυριά σε ότι ακούγεται δημόσιο .
Η διοίκηση της ιδιωτικοποίησης!
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΩ υποστήριζε ότι φέτος δεν θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο αφού είχε το “χρυσό χαρτί” δίπλα του τον Δήμαρχο που έχει έγκυρη ενημέρωση από “μέσα” όπως συνηθίζουμε να λέμε αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το λεγόμενο παιδί κομματικού σωλήνα της ΝΔ.
Αλλά πριν λαλήσει ο πετεινός…
10.000.000 ευρώ στο σύνολο των ΚΔΑΠ των δήμων της χώρας δόθηκαν ως έκτακτη χρηματοδότηση.
Κάθε πέρσι και καλύτερα φυσικά αφού πέρυσι είχαμε 15.000.000 ευρώ χρηματοδότηση .
Η ουσία είναι ότι φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου θα λάβει ως έκτακτη χρηματοδότηση 168.000 ευρώ για την μισθοδοσία των εργαζομένων ώστε να παραμείνει η οχτάωρη εργασία. Αλλά παράλληλα έχουν μειώσει το προσωπικό δυναμικό μετά το περσινό κλείσιμο των ΚΔΑΠ αλλά και της υπολειτουργίας των δύο ΚΔΑΠ – Ωραιοκάστρου και Πενταλόφου – με σπάσιμο της βάρδιας .
Παρόλο την συνολική υποχρηματοδότηση αυτών των δομών άλλοι Δήμαρχοι ιδρωσαν την φανέλα τους ώστε να κρατήσουν όρθιες τις δομές αυτές , να τις καταστήσουν ανταγωνιστικές και να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας .
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΩ το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να επιρρίπτουν ευθύνες στους εργαζόμενους και να απαξιώνουν τα πάντα .
ΟΧΙ άλλο στην υποβάθμιση και απαξίωση των ΚΔΑΠ του Δήμου Ωραιοκάστρου !
Αποδεχτείτε την χρηματοδότηση, εργαστείτε επιτέλους να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα οι δομές μας και μην βγάζετε στην ανεργία ούτε μια οικογένεια.

Πασχάλης Χατζηευαγγέλου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ωραιοκάστρου “Αλληλεγγύη – Ανατροπή”

vendo

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.